Třetí oznámení od Valve je... ovladač
Novinka Třetí oznámení od Valve je... ovladač

Třetí oznámení od Valve je... ovladač

Martin Cvrček

Martin Cvrček

112

Přesně jak mnozí čekali, třetí oznámení Valve týkající se Steamu je představení dost svérázného gamepadu.

Reklama

Ano, je to gamepad. Po představení operačního systému SteamOS a série zařízení pod souhrnným označením Steam machines tu máme ještě představení zajímavě vypadajícího ovladače, s nímž si máte užít jakoukoliv hru ze Steamu v pohodlí obývacího pokoje, ať už ve spojení se SteamBoxem a SteamOS nebo s klasickým PC.

Když se podíváte na obrázky, ze všeho nejdříve vás asi zaujmou dva trackpady. Ty mohou sloužit i jako tlačítka a mají PC hráčům nabídnout podobný zážitek, na jaký jsou zvyklí díky myši. Až tak mají být trackpady přesné.

Údajně díky nim bude možné bez problému hrát i žánry, které to s běžnými gamepady mají obtížné, tedy především strategie a simulátory. S tímto gamepadem prý nebude problém ani při hraní FPS titulů. Vše je zkrátka zaměřené na co největší přesnost a nejkratší odezvu.

Dalším důležitým prvkem je dotyková obrazovka v prostřední části, která taktéž může fungovat jako další tlačítko a je přizpůsobený pro hraní jakéhokoliv titulu na Steamu. Umožňuje simulaci fyzických kláves nebo může sloužit např. pro zobrazení mapy či menu v rámci určitých her. A abyste nemuseli rozdělovat pozornost při hraní mezi gamepad a obrazovku, při dotyku se obsah displeje zobrazí i ve hře, kterou zrovna hrajete.

Celý gamepad přitom obsahuje 16 tlačítek včetně těch na jeho zadní straně, přičemž je vše symetrické a většinou přístupné bez nutnosti sundavat prsty z trackpadů. Hráči také dostanou možnost si rozložení tlačítek pro každý titul rozvrhnout podle sebe, uložit ho a eventuelně ho i sdílet s komunitou. Celý ovladač navíc bude otevřený, bude možné ho hacknout a tím si ho přizpůsobit v prakticky každém ohledu.

Za zmínku ještě stojí, že ho bude možné otestovat společně se SteamBoxem, samozřejmě pokud vás do testování vyberou. Testovací verze bude nicméně trochu odlišná, nebude mít dotykový displej a bud vyžadovat USB kabel. Finální produkt bude samozřejmě bezdrátový.

Za sebe mohu říci, že na mě celý ovladač působí velmi zajímavým a neotřelým dojmem. A co vy? Láká vás vyzkoušení takového gamepadu? Račte se s názory podělit v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama