Treyarch zřejmě láká na odhalení nového Call of Duty
Call of Duty Novinka Treyarch zřejmě láká na odhalení nového Call of Duty

Treyarch zřejmě láká na odhalení nového Call of Duty

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17

V konzolových verzích Black Ops 2 se objevil obrázek vedoucí ke Snapchat profilu série Call of Duty, na němž se objevilo záhadné video. Zdá se, že odhalení letošního dílu je za dveřmi.

Reklama

Není žádným tajemstvím, že letos vyjde nový díl Call of Duty, který má na svědomí studio Treyarch. Stejně tak není žádným tajemstvím, že si Treyarch libuje v různých skrytých zprávách, náznacích a dalších věcech, které v herním průmyslu pod zkratkou ARG (augmented reality game) nezřídka předcházejí nějakému plnohodnotnému oznámení.

Právě něco takového se teď s největší pravděpodobností děje. Jak uvádí web CharlieIntel.com, uživatel Drift0r na svém YouTube kanále upozornil na to, že v konzolových verzích Call of Duty: Black Ops 2 lze na jednom určitém plakátu spatřit obrázek s obrysem ducha a tečkami, který tam dříve nebyl a podle všeho dorazil s novou aktualizací hry.

Obrázek ducha je ve skutečnosti QR kód, který vás dovede až na oficiální Snapchat profil série Call of Duty. Pokud kód naskenujete, Call of Duty se přidá mezi profily, které na Snapchatu sledujete, případně vám oznámí, že není co přidávat, protože už ho dávno sledujete.

Hráči začali okamžitě předpokládat, že se na Snapchatu brzy začnou objevovat materiály vedoucí až k odhalení nového dílu. A jak se zdá, opravdu je tomu tak a venku je první záhadné video, na které upozornil na Twitteru jistý Nick. Video obsahuje záhadné zobrazení lidského oka a lesa a slyšíme v něm prostou větu. "Poslouchejte pouze zvuk mého hlasu".

Celá situace samozřejmě vyvolává více otázek než odpovědí, ale s největší pravděpodobností jde o zárodek odhalení nového dílu, ke kterému dochází tradičně každý rok v průběhu dubna nebo května. Nejdůležitější otázka je samozřejmě ta, do jakého období bude nové CoD zasazené. Dočkáme se pokračování budoucnosti nastíněné v Black Ops 2? Nebo se opravdu vrátíme do druhé světové či jiné dávno minulé doby? To zatím nevíme.

Připomínáme, že vývojáři ze studia Tryerch se v rámci série Call of Duty podíleli na vynikajícím datadisku United Offensive pro první díl a pracovali také na konzolovém třetím díle, dále na World at War z roku 2008 a samozřemě na obou dílech Black Ops.

Aktuálně jsou většinou fanoušků považování za nejschopnější a nejspolehlivější tým z trojice Infinity Ward - Sledgehammer Games - Treyarch, která na jednotlivých dílech Call of Duty střídavě pracuje. Každý tým má tak na svůj díl tři roky času, a když si vezmeme, jak povedené hry dokázal Treyarch v minulosti vytvořit za dva roky, určitě bude zajímavé sledovat, co tentokrát dokázal s tím jedním rokem navíc.

Na závěr ještě jedna věc. Nový obrázek ve hře se alespoň prozatím opravdu týká jen konzolových verzí, v PC verzi k žádným takovým změnám nedošlo, což jsem osobně kontroloval. Na PC má plakát stále původní podobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama