Tři čtvrtě amerických domácností má svého hráče
Novinka Tři čtvrtě amerických domácností má svého hráče

Tři čtvrtě amerických domácností má svého hráče

Ondřej Partl

Ondřej Partl

8
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Hry v Americe hraje více než 214 miliónů lidí.

Reklama

Společnost Entertainment Software Association (zkráceně ESA) každoročně uveřejňuje několik zajímavých faktů o videoherním průmyslu v Americe.

Letošek pak nebyl výjimkou, přičemž letošní čísla byla velice zajímavá. Celkově se tak v Americe vyskytuje 214,4 miliónů lidí, kteří hrají hry, přičemž je z toho 163,3 miliónů dospělých.

Pokud tedy toto číslo převedeme na domácnosti, tak celkově 75 % domácností má svého hráče. Zajímavostí taktéž je, že průměrný věk hráče je 35-44 let. Zhruba 46 miliónů hráčů má nějaké tělesné postižení.

Co se týče důvodů, proč tito lidé hrají, tak 80 % hráčů to dělá kvůli jistému druhu mentální stimulace, kdežto druhým nejčastějším důvodem je relaxace a odbourání stresu. Skrze hraní pak 30 % hráčů nalezlo díky videohrám své nyní již dobré přátele. Nejpoužívánějším zařízením pro hraní her se stal chytrý telefon, jenž byl následován herní konzolí a následně i osobním počítačem.

Skvělou zprávou je i to, že 55 % rodičů hraje se svými dětmi na týdenní bázi a 73 % rodičů si myslí, že hry mají edukativní potenciál. Opomenuto nebylo ani věkové ohodnocení her ESRB, kdy 87 % rodičů je s ním obeznámeno, přičemž 86 % z nich žádá, aby jejich dítě je požádalo o povolení při koupení nové hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama