Trojitá sněžná nadílka
Blogy čtenářů Recenze Trojitá sněžná nadílka

Trojitá sněžná nadílka

Před necelým čtvrt rokem Blizzard oznámil na svém proslulém Blizzconu 2010 čtveřici nových custom map a to Aiur Chef, StarJeweled, Left 2 Die a…

Reklama

Před necelým čtvrt rokem Blizzard oznámil na svém proslulém Blizzconu 2010 čtveřici nových custom map a to Aiur Chef, StarJeweled, Left 2 Die a Blizzard DOTA. A právě první tři mapy se k nám prostřednictvím Battlenetu 2.0 dostaly zatím ve verzi beta. Podívejme se jak si zatím tyto poměrně neobyklé mapy stojí.

 

 

Aiur chef (8 hráčů, FFA)

 

Co vám mohu nabídnout, pane? Dnes máme specialitu šéfkuchaře - mutalisčí křídla flambovaná na lávě. Nebo snad pikantního smaženého infestora!

 

 

Od strategie lze čekat mnoho - ničení, budování, těžení, obranu, útok, eskortování a tak dále. Ovšem vaření by nikdo z vás jistě nečekal. Stejně tak ani já ne.

 

Zúčastníte se tedy kuchařského klání na protosské planetě Aiur a vaším úkolem bude nasbírat více bodů než kdokoliv z vašich sedmi soupeřů. Body získáte za uvaření jídla dle receptu nasbíráním potřebného množství určitých surovin, které nalézáte na mapě nebo v případě masa získáte zabitím nějakého zerga či zvířete. Hra je rozdělena do tří kol, přičemž v každém kole máte k dispozici 3 různé recepty, které jsou méně či více náročné na suroviny. Za dokončení některých jídel vám hra krom bodů udělí jeden z power-upů, které vám poskytnou nějaký bonus nebo zpomalí vašeho protihráče. Není nic škodolibějšího než donutit kouzlem nepřítele k tanci, zatímco mu seberete surovinu, pro kterou si přišel.

 

Verdikt: Mapa jako taková je velice nápaditá, hezky vymodelovaná a hraje se skvěle. Navíc se mnohokrát zasmějete povedenému humoru a odnesete si příjemný pocit odreagování. Obávám se, že po několika hrách vás hra omrzí a nebudete mít důvod se ke hře častěji vracet. Z toho důvodu uděluji 8,5 bodů.

 

StarJeweled (4 hráči, týmy 2v2)

 

-  Tady rota tři-nula-šest, jsme pod těžkou palbou! Žádáme posily! Příjem.

+ Tady Orbital Command, vyčkejte než velitel spojí dost červených krystalů!

 

 

 

Bejeweled zná každý, to nemohu říci! Ehm, alespoň si to myslím. Zvláště když existuje mnoho různých klonů a úprav. Proto se i Sněhová vločka pustila do své interpretace - podívejme se, jak to dopadlo.

 

V této mapě na vás čeká úzký průsmyk, která má na obou odlehlých koncích základnu a každou z nich hlídá čtveřice photon kanónů. Ze základny pravidelně vycházejí vojáci vstříc svému nepříteli, aby ho dobyli. Vaším úkolem je spojit podle klasických pravidel Bejeweled tři a více krystalů. Takto získané body pak požíváte na nákup jedné z deseti jednotek nebo k seslání kouzla. Do hry se tak dostává i několik prvků ze samotného StarCraftu. Musíte si dobře rozmyslet, jaké jednotky kdy použijete, abyste úspěšně odrazily jednotky poslané soupeřem. Nestačí tedy být dobrý v Bejeweled, snadno se dají těžce vydělané body znehodnotit špatným druhem jednotky což může mít za následek prohru. Abyste se svým spoluhráčem zvítězili, musíte vyhrát alespoň tři kola.

 

Verdikt: Poměrně hezké oživení už tak zábavné hry je velmi příjemné, pokud už vás nebaví klasický multiplayer 1v1 a máte rádi StarCraft prostředí. Doporučuji si sehnat kamaráda, protože lze často narazit na méně schopného náhodného spoluhráče, který vám tak znepříjemní celou hru a vy prohrajete jen kvůli němu. Za mě 8,5 bodů.

 

Left 2 Die (2 hráči vs AI)

 

Milujete romantický svit měsíce za úplňku? Po této mapě přestanete. Oni vás ty hordy zmutovaných rergů a infestovaných terranů přesvědčí...

 

 

Poslední z trojce nových custom map není nějak zvlášť originální. Je to vlastně kompletně převzatá mise Outbreak z kampaně Wings of Liberty. Společně se svým spoluhráčem máte za úkol odolat nájezdům obrovského množství kdejaké havěti. Ta na vás ovšem útočí pouze v noci, ve dne se zakope do země a nevylézá, což je ten pravý čas na útok. Úkolem je zničit všechny budovy té havěti co na vás útočí, stejně tak jako v původní misi. Jediný rozdíl je, že za zničení některých budov a jednotek získáte zergskou biomassu, kterou využijete k zakoupení mnohých upgradů a nových technologií.

 

Verdikt: Tato mapa ničím neoslní a nepřekvapí a vesměs si ji maximálně zkusíte, ale vícekrát si jí pravděpodobně nezahrajete. Uděluji 6,5 bodů.

 

 

Všechny mapy si můžete prohlédnout v mé videorecenzi zde (odkaz).

 

Celkově si tento balíček map vede velice slušně - zabaví na nějakou dobu a hlavně pobaví což je hlavní účel custom map. Narozdíl od jiných her jsou mapy zadarmo, což je také velké plus a jsme rádi, že nemalá investice do původní hry se vyplatila a my si můžeme užívat nejen originální Blizzard mapy, ale i tisíce velmi povedených map od fanoušků.

Trojitá sněžná nadílka

Verdikt

Blizzard si zatím počíná velice dobře, ovšem my se těšíme více na Blizzard DOTU, která nás jistě nesklame.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Originalita
Cena
Humor
Provedení (design)
Chybí znovuhratelnost
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama