Tvůrce Elden Ringu stále nevytvořil své vysněné RPG
Elden Ring Novinka Tvůrce Elden Ringu stále nevytvořil své vysněné RPG

Tvůrce Elden Ringu stále nevytvořil své vysněné RPG

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Světoznámé akční RPG jeho ideálu bylo blízko.

Reklama

Prezident společnosti FromSoftware Hidetaka Miyazaki, jenž stojí za Elden Ringem měl vždy pozitivní vztah k RPG žánru. Ještě předtím než se pustil do hraní videoher, se velmi aktivně věnoval jejich stolní alternativě stojící z velké části na knihách. Jeho vášeň lze vidět i v jeho dílech, která jsou vskutku velkolepá. Inspirace světem Pána prstenů, DnD a řadou dalších sfér, je patrná také na jeho novince, což komentoval takto: "Dalo by se říct, že snaha zachytit vzrušení z těchto starých stolních her a herních knih byla jedním z aspektů tvorby Elden Ringu,

Tvůrce Elden Ringu stále nevytvořil své vysněné RPG

I přes všechny kvality nepovažuje prezident FromSoftware jejich nový výtvor za perfektní produkt. Má však dle něj k ideální podobě toho jak by mělo vypadat ideální RPG velmi blízko. Když byl Miyazaki dotázán, co si představuje pod pojmem ideální RPG, odpověděl takto: "Těžko říct, aniž bych prozradil spoilery pro svůj další nápad nebo naše další hry. Ale myslím si, že jedna věc, která mi nutně nechybí, ale ztěžuje dosažení mého ideálu, je že když hraju, vím dopředu vše co se stane. Vím zkrátka o všem, co se děje, nebo bude dít. Takže pokud jde o to, abych si hru užil z pohledu hráče, byl bych rád, kdybych to nevěděl. Kdyby vytvořil mou ideální fantasy hru někdo jiný, prosím, pokud je to možné. Pak si ji budu moci užít jen jako hráč." Zkrátka a dobře i v tomto případě platí myšlenka, že nejlepší jídlo je to, které si člověk neuvaří sám.

Jeden z nejvýraznějších titulů společnosti FromSoftware si můžete zahrát na PC a konzolích PlayStation a Xbox. Už brzy pak bude Elden Ring rozšířen o DLC Shadow of the Erdtree, jež herní svět obohatí o řadu zásadních inovací a především rozšíří opět jeho příběh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama