Elden Ring Novinka Tvůrci Bleak Faith: Forsaken čelí nařčení z kradení animací od FromSoftware

Tvůrci Bleak Faith: Forsaken čelí nařčení z kradení animací od FromSoftware

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

2
Platformy Windows PC

Hráče zarazila podobnost některých animací.

Reklama

Velká část her, jež zastupují soulslike žánr je hodně podobná sérii Dark Souls. Většina však má určitou formu vlastní identity, díky níž se odlišují od známé značky a také další konkurence. V případě nově vydaného Bleak Faith: Forsaken si však komunita povšimla toho, že je hrám od FromSoftware podobný možná až příliš. Některé animace použité v tomto díle jsou totiž takřka totožné s tím, co známe kupříkladu z Elden Ringu, což můžete vidět na přiložených záběrech.

Tvůrci Bleak Faith: Forsaken čelí nařčení z kradení animací od FromSoftware

A co na podobnost říkají tvůrci Bleak Faith: Forsaken? Podle vývojářů se má jednat animace a assety zakoupené na Epic Marketplace. Celkově mají tvořit asi 10 % jejich díla. Dokonce došlo k vytvoření dotazu/stížnosti, kterou jeden z tvůrců komentoval takto: "Podal jsem ticket, v němž jsem vyjádřil obavy komunity zákaznickému servisu Epic a nastínil obvinění z animace. Rozhodli jsme se být preventivně na znamení dobré vůle a obecně velmi spokojeného zákazníka na tržišti Epic. Dáme vám vědět, co na to řeknou, a podle toho budeme reagovat. Nejsme soudci ani znalci toho, co je a není povoleno, ani kdo vlastní práva na některou z těchto animací. Proto jsme se na ně obrátili, abychom získali nějaké potvrzení o osobě, která tyto animace vytváří."

Celkově bylo stížností ve finále více a ne všechny byly zacíleny na animace Bleak Faith: Forsaken. Tečem kritiky se staly také ilustrace perků vygenerované AI. Na tuto stížnost zareagovalo studio takto: "Slyšíme na to. V současné době pracujeme na nových ikonách. Bylo to do jisté míry nedopatření, ale také rozhodnutí, které vzešlo z poctivého místa. Vážíme si však zpětné vazby a ještě dnes budeme mít přepracované ikony perků!"

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama