Tvůrci Chernobylite žádají o podporu na Kickstarteru
Chernobylite Novinka Tvůrci Chernobylite žádají o podporu na Kickstarteru

Tvůrci Chernobylite žádají o podporu na Kickstarteru

Michal Burian

Michal Burian

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Hráče vnadí prostřednictvím příběhového traileru a speciálního videa.

Reklama

Polské studio The Farm 51 se pokouří získat na Kickstarteru peníze pro rozšíření nadějného titulu Chernobylite. Tvůrci Get Even nebo World War 3 si stanovili cíl vybrat alespoň sto tisíc dolarů, aby mohli obohatil survival titul z Černobylu o další oblasti.

Vývoj probíhá již pět let a slibuje ukázat věrohodnou radioaktivní zónu se zničenou jadernou elektrárnou v Černobylu. Kvůli tomuto záměru se vývojáři rozhodli odložit vydání plné verze, původně k němu mělo dojít během podzimu letošního roku. Teď je na toto období počítáno s early access verzí na Steamu. Z ní získají důležitou zpětnou vazbu, aby byl Chernobylite ve druhé polovině roku 2020 dokončen. V plánu jsou i konzolové verze, ale vyjdou později.

„Od chvíle, kdy jsme oznámili naši hru, dostáváme spoustu komentářů a zpětné vazby od herní komunity. To nás vedlo k jednomu závěru. Všichni doufají, že budou moci prozkoumat zničenou jadernou elektrárnu v Černobylu a město duchů Pripyat. Chceme toho dosáhnout, ale musíme rozšířit lokality. Chceme požádat hráče o pomoc. Je to těžký a nebezpečný úkol, s ohledem na to, že budeme muset podniknout další výlet do Uzavřené zóny a prohledat ještě více budov a objektů. Právě proto jsme se rozhodli oslovit komunitu a požádat hráče o podporu. Tato kampaň na Kickstarteru nám umožní rozšířit území Černobylu a přidat další funkce, o kterých jsme snili, říká Wojciech Pazdur, kreativní ředitel The Farm 51.

Pokud chcete Chernobylite podpořit, tak máte několik možností. Za dva dolary získáte wallpaper, digitální artbook a speciální poděkování. 15 dolarů vám zajistí přístup do exkluzivního Kickstarter dema. Za 30 dolarů vám k tomu autoři dají ještě early access verzi. 35 dolarů znamená i alfa verzi a v dalších případech už jsou nabízeny zajímavé sběratelské předměty, včetně plynové masky.

Pakliže si chcete zahrát co nejdřív, tak investujte alespoň 35 dolarů - exkluzivní Kickstarter demo (květen 2019) a uzavřená alfa (podzim 2019). Jen pozor, crowdfunding se vztahuje pouze na PC verzi.

Plány na další měsíce

  • Květen 2019 - exkluzivní demo pro Kickstarter (hodina až dvě)
  • Říjen 2019 - spuštění uzavřeného testu alfa verze pro komunitu
  • Listopad 2019 - vydání Early Access verze na Steamu
  • Druhá polovina 2020 - dokončení PC verze na základě zpětné vazby
  • Poté - konzolové verze, ale vše záleží na zpětné vazně a podpoře

Chernobylite je survival horor, u něhož tvůrci dbají na zpracování silného příběhu založeného na konspiracích, hororu, přežívání, lásce a posedlosti. Nelineární příběh se odehrává 30 let po katastrofě v Černobylu. Stupeň radiace se neustále zvyšuje a v lokalitě se vyskytují záhadné jevy, jež souvisí se silným zářením. Hru pohání Unreal Engine 4.

„23. dubna 1986, 1:23 ukrajinského času. Čas, kdy došlo k jaderné katastrofě v Černobylu a život 350 tisíc lidí se navždy změnil. Byl jsem v té době mladý, vášnivý a stále velmi naivní fyzik pracující v elektrárně. Bohužel, v důsledku výbuchu jste ztratili to, co pro vás bylo nejcennější – vaše milované. 30 let po katastrofě se stále potýkáte s démony minulosti. Chcete se s nimi konečně vypořádat? Pak se musíte vrátit na místo, které se nazývá uzavřenou černobylskou zónou,“ popisuje hru studio The Farm 51.

Více o hře zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama