Tvůrci DayZ ukazují potoky a říčky
DAYZ Novinka Tvůrci DayZ ukazují potoky a říčky

Tvůrci DayZ ukazují potoky a říčky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

35

V tuto chvíli jsou v plánu dva typy vodních toků, které mohou posloužit třeba jako orientační body.

Reklama

Jestli jste v minulosti hráli DayZ, možná jste si všimli, že na mapě Černarusi nejsou k vidění klasické potoky a řeky a vodní plochy se omezují převážně na moře a rybníky. Viníkem jsou technologie, které výskyt a členitost vodních toků značně omezovaly už v libovolném díle série Arma. Časy a technologie se však mění a vyvíjí, a tak se vodní toky napříč Černarusí stávají skutečností, jak dokazuje nejnovější hlášení z vývoje hry.

Při hraní budete moci narazit na úzké potoky, které se napojují na jiné potoky nebo říčky, přičemž je uvidíte zejména v malých údolích. Alternativou jsou pak malé, avšak široké řeky ve větších údolích, které mají své jméno a napojují se na moře. Oba typy toků mají napomoci uvěřitelnosti prostředí a mohou sloužit i jako orientační body, přičemž díky lepším technologiím mohou tvůrci nabídnout různě kalnou vodu nebo plovoucí vodní mech.

Vše má ale momentálně jistá omezení. Předmět hozený do vody kupříkladu nepoplave po proudu a potoky a řeky jsou natolik mělké, že není možné dostat se do vnitrozemí Černarusi lodí. Většina vodních toků je totiž navržena tak, abyste se mohli přebrodit, což může vést k rozhodování o tom, jestli se namočíte nebo jestli obětujete trochu času, abyste našli most, lávku nebo kameny, díky nimž vodu překonáte suchou nohou.

Součástí aktualizace 0.63, díky níž DayZ konečně vstoupí do fáze bety, bude 17 kilometrů vodních toků, ale tím jejich vývoj a implementace samozřejmě nekončí. Vývojáři mají v plánu komplexní síť potoků a řek, která by byla v nejlepším případě na celé mapě, což je něco, na čem se může pracovat i po vydání finální verze 1.0. A jestli se chcete podívat, jak potoky a říčky v DayZ momentálně vypadají, poslouží vám nové video.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama