Tvůrci Dead Island kutí novou zombie hru s mechanismy Mirror's Edge
Dying Light Novinka Tvůrci Dead Island kutí novou zombie hru s mechanismy Mirror's Edge

Tvůrci Dead Island kutí novou zombie hru s mechanismy Mirror's Edge

Jan Kalný

Jan Kalný

46

Ne, nejde o další pokračování Dead Island, tentokrát si tvůrci řekli, že je potřeba přesedlat na jiného zombie koně.

Reklama

Tvůrci z Techlandu představili svůj nejnovější projekt Dying Light, který nás zavede do zombíky přeplněného městečka, který by jako z oka vypadl maloměstům v Jižní Americe. Výhodou však bude, že se nemusíte bát vyjít na ulici. Jednoduše někudy vylezete na střechu a budete si spokojeně zpívat "I'm still alive", dokud nenarazíte na díru ve střeše.

Přes den budete muset hledat a sbírat jídlo, pití, teplé oblečení a zbraně, abyste se měli čím bránit. V noci se totiž ze zombie občanů stanou nenažrané a agresivní nestvůry, před kterými vás ani ta střecha neuchrání, a budete se muset plížit. Je dost možné, že se v noci objeví ještě někdo další, kdo bude lovit zombíky - a vás, samozřejmě. Ano, říkáte si dobře, ve hře bude dynamické střídání dne a noci.

"Technologie nové generace nám dovolí vytvořit skutečný dynamický svět, ve kterém je změna dne a noci nutností. Mechaniky free-runu (parkouru) nám dovolí dosáhnout téměř nekonečného požitku z prozkoumávání okolí a hledání zbraní a předmětů na jejich vytvoření, pro ten správný survival pocit," nechal se slyšet Paweł Marchewka z Techlandu.

Někteří již měli tu čest vidět hru pod proudem, a dojmy jsou zatím kladné. Ve hře se bude každý zombík něčím lišit. Jeden na vás zaútočí na míle daleko, ten druhý se za vámi ani neotočí, jiný vás nechá být, i když do něj budete šťouchat klackem. Stejně tak se budete muset vypořádávat s ostatními přeživšími, kteří vždy nejsou moc ochotní vám pomoct. Pokud si ale nemůžete dovolit zaútočit, není nic jednoduššího než zvednout ruce a zbaběle utéct - samozřejmě po střechách, když už to jde.

Je vidět, že tvůrci čerpají to nejlepší ze série Dead Island, jen doufáme, že nevyužijí i to špatné. Ve hře se objeví crafting nejspíše ve stejném duchu, jako byl právě v Dead Island. Máte stůl, máte plánky, máte předměty na výrobu. Stará dobrá elektrická mačeta se nám dostane znovu do rukou, hurá!

Dying Light vyjde na PC, současnou i next-gen generaci konzolí v příštím roce. O vydání se tentokrát postará Warner Bros. Už se nemůžeme dočkat, co si pro nás naši polští sousedé připraví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama