Tvůrci Falloutu 76 přibližují výrobu alkoholických nápojů
Fallout 76 Novinka Tvůrci Falloutu 76 přibližují výrobu alkoholických nápojů

Tvůrci Falloutu 76 přibližují výrobu alkoholických nápojů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

S pomocí nového úkolu a stanice lze vařit a destilovat piva, vína, pálenky nebo koktejly.

Reklama

Mezi ty zajímavější chystané novinky, které vývojáři z Bethesdy Game Studios připravují v souvislosti s Falloutem 76, je nepochybně možnost vaření a destilování alkoholických nápojů, která se ve hře objeví 12. března. A díky nejnovějšímu hlášení z vývoje máme lepší představu o tom, co od systému oficiálně nazvaného Brewing and Distilling očekávat.

Jak už víme, s výrobou alkoholických nápojů vás seznámí nový úkol, který začíná poblíž lokality Vault-Tec University. Zde se setkáte s robotem-notorikem jménem Biv, který vás naučí, jak vyrábět zakázaný nápoj Nukashine s použitím zcela nové stanice, Brewing Station. V průběhu úkolu Wasted on Nukashine rovněž zjistíte, jak Brewing Station sestavit, a následně ji můžete umístit kdekoliv na ploše vašeho C.A.M.P.u.

S pomocí čerstvé stanice lze následně vyrábět různé druhy alkoholických nápojů, ať už jde o piva, koktejly, vína nebo pálenky. Alkohol vám přitom vždy přinese nějakou výhodu, zejména v rámci boje či používání zbraní, ale zároveň ji doprovází určitá nevýhoda. Časté chlastání navíc může vyústit v kocovinu. Některé druhy nápojů, například vína nebo pálenky, pak v průběhu výroby vyžadují větší čas na fermentaci. Během úkolu Wasted on Nukashine se proto dozvíte, jak dát dohromady Fermenter. Když si ho umístíte v C.A.M.P.u a umístíte do něj uvařené drinky, snížíte čas nutný na dokončení fermentace, po níž už můžete chlastat a testovat jako zjednaní.

Vliv fermentace se přitom liší v závislosti na druhu alkoholického nápoje. Vína a pálenky žádají největší čas, přičemž standardní doba čekání vyústí ve stav Fresh, přinášející plné vlastnosti nápoje. Když však víno nebo pálenku necháte zrát o něco déle, dočkáte se stavu Vintage, díky němuž nápoj zahrne dodatečné a silnější pozitivní efekty. Pivo sice také vyžaduje fermentaci, ale nejlépe se podává čerstvé, proto může být jen ve stavu Fresh. Míchané nápoje naopak fermentaci nepotřebují, tudíž mají jednotné efekty.

Ve Falloutu 76 budete moci vyrábět různé typy piva, vín, pálenek a koktejlů, k čemuž samozřejmě budete potřebovat recepty. Pro jejich získání se můžete pravidelně vracet k Bivovi, protože vám každý den může nabídnout jeden ze dvou druhů denních úkolů. V první kategorii úkolů se naučíte nové recepty, druhý vám zase umožní testovat efekty různých nápojů a všelijak s nimi experimentovat. Tvůrci navíc slibují, že systém vaření a destilace alkoholu a obecně oživení jakékoliv párty s vašimi spoluhráči do budoucna rozšíří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama