Tvůrci Forzy Horizon 3 připravují akční RPG v otevřeném světě
Novinka Tvůrci Forzy Horizon 3 připravují akční RPG v otevřeném světě

Tvůrci Forzy Horizon 3 připravují akční RPG v otevřeném světě

Michal Burian

Michal Burian

18

Playground Games se chtějí zaměřit na další žánr. <strong>Aktualizováno</strong>.

Reklama

Aktualizace: Včera jsme se dozvěděli, že studio Playground Games připravuje nové akční RPG v otevřeném světě. Vývoj se naplno rozjede v nových kancelářích v anglickém Leamington Spa.

Playground Games do dnešních dnů pracovali pouze na závodní sérii Forza Horizon. Nejspíš i z těchto důvodu nabírají nové posily, které rozšíří jejich řady. Portál Gamesindustry reportuje, že se na palubu přidal bývalý senior-producent Battlefieldu 2 Sean Eyestone, který pracoval deset let v Kojima Productions na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a Ground Zeroes.

Mezi dalšími členy nalezneme ex-zaměstnance Rockstar North (GTA V) Ninja Theory (Hellblade) - šéf designérů Will Kennedy a combat designér Juan Fernandez di Simon.

Po tomto rozšíření by mělo studio Playground Games zaměstnávat dohromady 400 lidí. To už je pořádný tým, který bude schopen pracovat současně hned na několika projektech.

Zdroj: PCGamer

Původní zpráva

Nezávislé britské studio Playground Games za svou sedmiletou historii vytvořilo akorát spin-off závodní série Forza Motorsport. Nutno ale podotknout, že se jim Forza Horizon náramně povedla a jde o jednu z výrazných značek Microsoftu, která dokáže prodat spoustu kusů.

V budoucnu by ale Forza Horizon nemusela být jedinou sérií, kterou si s Playground Games spojíme. Nezávislé studio totiž nově pracuje na akčním RPG v otevřeném světě. Víme akorát, že půjde o AAA titul. Více jsme se ale bohužel nedozvěděli. Nevíme tak ani, zda akční open-world RPG financuje Microsoft. Je to ale dost pravděpodobné, šéf Xboxu nedávno slíbil, že se společnost více zaměří na rozvoj studií, případně koupí nová studia, aby na Xbox vyšly další zajímavé exkluzivity – Halo, Gears of War a Forza zkrátka nestačí.

Fanoušky Forzy Horizon můžeme uklidnit. Vývoj další hry rozhodně neznamená, že by Playground Games nepracovali na další Forze, ledaže by se něco změnilo na spolupráci s Microsoftem. Ale o tom pochybujeme. O financích to ale nebude. Těch mají Playground Games zdá se dostatek. Nedávno začala rozsáhlá rekonstrukce nových kancelářích, které chtějí mít hotové do konce roku 2018.

Playground Games tvoří bývalí zaměstnanci dalších známých britských studií, krom jiného Codemasters, Bizarre Creations, Criterion Games, Ubisoft Reflections, Slightly Mad Studios, Black Rock Studio, Juice Games a Sony Liverpool.

Zdroj: Gamingbolt.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama