Tvůrci Kerbal Space Programu se přidali k Valve
Kerbal Space Program Novinka Tvůrci Kerbal Space Programu se přidali k Valve

Tvůrci Kerbal Space Programu se přidali k Valve

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Není jasné, na čem mají ve Valve dělat. V tuto chvíli připadá v úvahu snad všechno kromě vývoje her. <strong>Aktualizováno.</strong>

Reklama

Update: K Valve se nepřidal celý tým Squad, který má na svědomí Kerbal Space Program, ale jen někteří bývalí zaměstnanci studia, kteří ve Squad nepracují více než rok. Pro britský Eurogamer to vyjasnil mluvčí vývojářů.

Ti nadále zůstávají nezávislým studiem, které pracuje na vylepšení konzolových portů Kerbal Space Programu, na aktualizaci 1.3 a expanzi Making History. Situace s Valve tedy nemá na vývoj hry žádný vliv.

Původní zpráva (23. 5. 2017 12:00): Tohle by nejspíš čekal málokdo. Tvůrci povedené a úspěšné hry Kerbal Space Program se přidali k Valve. Se zprávou zprvu přišel bývalý designér prostředí z Valve Roger Lundeen prostřednictvím podcastu Game Dev Unchained a později vše potvrdil zástupce Valve britskému Eurogameru.

„Mohu potvrdit, že se před nějakou dobou přidali k Valve. Bližší detaily budou brzy následovat.“

Zbývá samozřejmě otázka, proč se lidé z mexického týmu Squad přesunuli zrovna do Valve. Mnozí již začali vtipkovat, že jsou až příliš kvalifikovaní na tvorbu kosmetických předmětů do Doty 2, Counter-Strike: Global Offensive a Team Fortress 2. A že je nejspíš přestalo bavit dělat hry, a tak šli do Valve, které už pěkných pár let dělá dojem, že dělá na mnoha věcech, ale nové herní tituly to vážně nejsou.

Ve Valve ale přeci jen něco vzniká. Snad. Podle dostupných informací se třetina studia věnuje virtuální realitě, zejména vývoji tří nových titulů zaměřených na VR. Bohužel nevíme, co dělají ty zbylé dvě třetiny, když pomineme aktualizace a podporu Steamu, Doty 2, Counter-Strike: Global Offensive a příležitostně Team Fortress 2. Již řadu let se mluví o Left 4 Dead 3 a Half-Life 3, přičemž je jisté, že se na těchto hrách někdy pracovalo, ale nevíme, jestli jsou stále ve vývoji. A jestli jsou, pak se nabízí jiná otázka, a to jestli by byli tvůrci Kerbal Space Programu zaměstnáni zrovna kvůli nim. Pravděpodobnější je zaměstnání za účelem vzniku zcela nového projektu.

Najímání externích vývojářů však není pro Valve nic nového. Spíše naopak, jde o tradiční činnost. Jediné značky či série, které vznikly přímo ve Valve, jsou koneckonců Half-Life, Ricochet a nově The Lab a Destinations pro virtuální realitu. Counter-Strike, Team Fortress, Day of Defeat, Alien Swarm, to všechno vzniklo díky tomu, že lidé z Valve najali moddery, kteří s těmito projekty začali.

Oproti tomu Portal původně vznikl jako studentský projekt a Left 4 Dead existuje díky spolupráci Valve a studia Turtle Rock. Jak se zdá, situace s tvůrci Kerbal Space Programu může být podobná právě Left 4 Dead, koneckonců zaměstnanci studia Squad nejsou moddeři ani studenti, ale profesionální vývojáři, kteří již mají na svém kontě komerční titul, a to dost úspěšný. Snad bude cokoliv, co ve Valve vytvoří, podobně kvalitní. A snad po několika letech neodejdou bez jediného výstupu, jako se to stalo mnoha známým herním vývojářům, kteří se k Valve v posledních letech přidali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama