Tvůrci Mafie 3 ze studia Hangar 13 se rozrůstají do UK
Novinka Tvůrci Mafie 3 ze studia Hangar 13 se rozrůstají do UK

Tvůrci Mafie 3 ze studia Hangar 13 se rozrůstají do UK

Michal Burian

Michal Burian

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

V pořadí čtvrtá pobočka původně kalifornského studia, které vede Haden Blackman.

Reklama

Americké studio Hangar 13 bylo založeno v kalifornském městě Novato, kde pod vedením herního veterána Hadena Blackmana (bývalý kreativní ředitel v LucasArts) ve velké míře vznikla gangsterská akce Mafia 3. Hangar 13 během vývoje Mafie III spolupracovail i s 2K Czech (původní tvůrci Mafie a Mafie 2), tedy kancelářemi v Brně a v Praze.

Nově se Hangar 13 rozrostl do Velké Británie, konkrétně do Brightonu, kde bude sídlit v pořadí čtvrtá pobočka této firmy. Studio v Brightonu povede kreativní ředitel Nick Baynes, jenž se může spolehnout na své bývalé zaměstnance z Black Rock Studio, kde vznikly arkádové závody Split/Second nebo Pure.

Nick Baynes ví, do čeho jde. Určitě ho přesvědčil Andy Wilson, viceprezident Hangaru 13. S tím se Nick setkal právě v Black Rock.

Vedení Hangaru 13 se zavázalo k tomu, že všechny pobočky budou společně spolupracovat na budoucích projektech a žádná z kanceláří nebude nadřazena jiné. Jinými slovy v Novatu, Brně, Praze a Brightonu mají pracovat na všech důležitých aspektech nových projektů, ne jako u Ubisoftu, kde je určen jeden hlavní tým a další akorát vypomáhají s různým obsahem.

Tvůrci Mafie 3 ze studia Hangar 13 se rozrůstají do UK

„Hlavním důvodem pro založení dalšího studia je rozdělení do časových zón. To je důležité. Znamená to, že naše pracovní doba je 20 hodin. Díky tomu vidíme trvalý pokrok,“ komentoval otevření pobočky v UK Andy Wilson pro GamesIndustry.biz.

Pokud vám to přijde bláhové, tak Wilson prozradil další důvod. Čtyři pobočky v různých zemích jsou ovlivněny odlišnou kulturou, což má Hangaru 13 umožnit vytvořit hru, která bude oblíbená po celém světě, a ne pouze v některých částech. Tenhle problém podle jeho slov měli u Mafie 3.

Hangar 13 v současné době pracují na neohlášené AAA hře pro 2K Games. Mluví se o tom, že jde o novou Mafii. Zároveň se ale spekuluje, že Mafie 4 byla zrušena (měla se odehrávat v Las Vegas během 70. let a inspirována měla být filmem Casino) a místo toho se Hangar 13 věnuje novému BioShocku, což má být přísně tajné.

Mafia 3 vyšla v říjnu 2016 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama