Tvůrci Quantum Break zatím nemají plány na DLC
Quantum Break Novinka Tvůrci Quantum Break zatím nemají plány na DLC

Tvůrci Quantum Break zatím nemají plány na DLC

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Nápadů na to, jak rozšířit svět hry, ale mají víc než dost.

Reklama

Vydání Quantum Break od Remedy se nezadržitelně blíží, hry se dočkáme už za měsíc, konkrétně 5. dubna. V týdnech před vydáním očekávaných titulů se obvykle dozvídáme informace o plánovaných DLC, Quantum Break ale není ten případ. A to z toho důvodu, že v Remedy zatím žádné plány na vydání dodatečného obsahu nemají. Thomas Puha z Remedy to prozradil v rozhovoru pro RedBull Games.

„V prvních fázích tvorby hry se vždy probírá mnoho nápadů - mnohem víc, než je možné vměstnat do jedné hry. Chci říct, že jsme velmi spokojení s tím, co jsme vytvořili, ale během vývoje rozhodně došlo na výzvy. Nemáme žádné plány na DLC, ale to neznamená, že nemáme dost nápadů na budoucnost Quantum Break.“

Budoucnost hry a značky je ale očividně v rukou Microsoftu, ne Remedy. „Microsoft vlastní značku Quantum Break, takže budoucnost je na něm. Pro Remedy je nejdůležitější to, že děláme co nejlepší hru, snad se bude hráčům líbit a uvidíme, co přinese budoucnost.“

Z toho se dá usuzovat, že budoucnost Quantum Break závisí na Microsoftu a na tom, jestli se z jeho pohledu vyklube ze hry úspěch. V takovém případě by možná na nějaké to DLC mohlo dojít a v takovém případě by tvůrci využili nápady, které se nevešly do původní hry. Samozřejmě by byl prostor i pro pokračování, zatím ale vše nasvědčuje tomu, že po dokončení Quantum Break se Remedy vrátí k Alanu Wakeovi.

Skutečnost, že tvůrci ani vydavatel nemají plány na DLC pro tak očekávanou hru, je ale poměrně neobvyklá. V dnešní době se zdá, že každý důležitý titul prostě musí doprovázet DLC, obdoba datadisku nebo systém mikrotransakcí. Když se pokusím vzpomenout si na nějakou AAA hru vydanou během posledních několika let, kterou nedoprovázela žádná forma placeného dodatečného obsahu, vzpomenu si snad jen na Wolfenstein: The New Order a Grand Theft Auto V. Ačkoliv jeho případ může být s ohledem na Shark Cards v GTA Online poněkud diskutabilní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama