Tvůrci série Gothic nezažívají lehké chvíle
Gothic Novinka Tvůrci série Gothic nezažívají lehké chvíle

Tvůrci série Gothic nezažívají lehké chvíle

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Embracer Group se má snažit o prodej studia.

Reklama

Už chvíli se spekuluje o budoucnosti série Gothic a především studia Piranha Bytes, které za ní stojí. Podle serveru GamesWirtschaft to vypadá tak, že studio je už od minulého roku v potížích z nichž se mu nedaří dostat. Embracer Group se dle některých zákulisních informací chce slavné společnosti už od podzimu 2023 zbavit. Ve studiu došlo k propouštění a krácení pracovních úvazků. Dokonce jej opustil i kreativní ředitel Björn Pankratz, který byl jednou z výrazných postav PB.

Tvůrci série Gothic nezažívají lehké chvíle

Piranha Bytes podle všeho doplácí na skutečnost, že Embracer Group už řadu měsíců bojuje s vysokým zadlužením, které stálo místo už více než 900 zaměstnanců. Dle některých spekulací dokonce redukce nákladů stojí za zastavením vývoje Elex 3 financovaného částečně z prostředků od německé spolkové vlády. Situace zkrátka není dobrá, tak snad se podaří studio prodat společnosti, která se o něj bude starat lépe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama