Tvůrci Star Citizen přibližují singleplayer Squadron 42
Star Citizen Novinka Tvůrci Star Citizen přibližují singleplayer Squadron 42

Tvůrci Star Citizen přibližují singleplayer Squadron 42

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Sqadron 42 se představuje formou rozsáhlých videí. Scénář singleplayerové odnože Star Citizenu přitom čítá 1600 až 1700 stran.

Reklama

Studio Cloud Imperium Games, které má na svědomí dlouho vyvíjený a dlouho očekávaný Star Citizen, v nedávném streamu přiblížilo singleplayerového bratříčka Star Citizenu, který nese název Squadron 42. Vývojáři kladou důraz třeba na umělou inteligenci. NPC na palubě lodi mají na programu automatické denní a rutinní činnosti, které budou vykonávat, ale vy jako hráč s nimi můžete interagovat a tím spustit příběhové, manuálně vytvořené momenty.

To má mít za následek, že prostředí bude žít bez ohledu na vaši činnost. Můžete si promluvit s nějakou postavou a jít si po svých, stejně tak ji ale můžete následovat i po skončení rozhovoru a například pozorovat, jak se nezávisle na vás připravuje na let. A pokud jde o rozsah scénáře kampaně, Chris Roberts hovoří o 1600 až 1700 stranách.

Umělá inteligence během boje pak slibuje nepřátele, kteří spolu komunikují, přesouvají se po bojišti, kryjí se a samozřejmě řádně reagují na hráče. V plánu jsou také dynamické cut-scény, které mají za cíl smazat rozdíly mezi hratelnou složkou a filmečky. Sliby do budoucna zahrnují i zlepšení umělé inteligence, animací pohybu a tváří, osvětlení, optimalizace, uživatelského rozhraní nebo frekvence snímků za sekundu.

Na Squadron 42 se můžete detailněji podívat díky videím níže. Uvidíte v nich třeba interiér fregaty UEES Stanton, interakci s NPC, cestování ve vesmíru, přistání na základně na měsíci nebo pozemní boj, který využívá principy tradičních first-person stříleček. Vždy jde každopádně o záběry z pre-alpha verze, takže lze pozorovat určité nedostatky.

I tentokrát si navíc můžete všimnout známých hereckých tváří. Kromě Marka Hamilla, představitele Luka Skywalkera ze ságy Star Wars a dabéra Jokera v animácích a hrách Batmana, je to třeba Liam Cunningham. Ten je v poslední době známý hlavně jako Davos Seaworth ze seriálu Hra o trůny.

Ti, kteří Star Citizen finančně podpořili, by měli mít navíc už nyní přístup k alfě 3.0. Ta přináší masivní vylepšení a novinky spojené s obsahem, technologiemi, planetami nebo herními systémy. Následně tvůrci plánují menší, pravidelnější aktualizace, které vyjdou každé čtvrtletí.

Toto video je k dispozici i s komentářem tvůrců.

Zdroj: Dualshockers

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama