Tvůrci Star Wars: Battlefrontu 2 plánují změny v systému krabic
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Tvůrci Star Wars: Battlefrontu 2 plánují změny v systému krabic

Tvůrci Star Wars: Battlefrontu 2 plánují změny v systému krabic

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Nejsilnější výbavu bude kupříkladu možné získat jen a pouze hraním. Změny čekají i herní třídy, módy a další prvky.

Reklama

Ve středu skončila otevřená multiplayerová beta Star Wars: Battlefrontu 2, díky níž tvůrci získali značné množství zpětné vazby. V novém textu tedy slibují, že ji vezmou v potaz. Změn se tak dočká systém postupu, mód Strike, schopnost Infiltration třídy Specialist, která byla v betě příliš silná, nebo Flametrooper Prvního řádu, který byl naopak příliš slabý. Na to jsem si stěžoval i v mých dojmech. V plánu je také více možností, jak hrát jako tým a zůstávat v jedné skupině, čemuž by měl napomoci nový prvek v podobě odměn pro každého hráče ve vlně respawnu.

Nejvíce diskutovaným tématem v souvislosti s betou Battlefrontu 2 je však značně kontroverzní systém krabic, kterému jsem se věnoval v nedávné novince. Vývojáři si zjevně jsou vědomi negativních reakcí (které je opravdu těžké přehlédnout), a tak v rámci finální hry plánují celou řadu změn.

Ve finální hře budeme moci odemykat zbraně, jejich příslušenství, kredity, karty, které ovlivňují výbavu tříd, hrdinů a stíhaček, dále tanečky, skiny a vítězné pózy. Cílem tvůrců je přitom vyvážit hru tak, aby ty nejsilnější věci bylo možné získat jen a pouze hraním, konkrétně plněním in-game výzev či achievementů, nikoliv koupí krabic. Ty obsahují nejen karty, ale i skiny, tanečky a vítězné pózy.

Ve finální hře bude i více způsobů získání krabic. Již víme, že si je budeme moci kupovat za herní měnu, kterou symbolizují kredity, nebo za skutečné peníze, reprezentované měnou zvanou Crystals (krystaly). Krabice ale získáte i za plnění výzev nebo za významné milníky během vašeho postupu multiplayerem.

Když vám z krabice padne karta, kterou již vlastníte, získáte součástky, jež vám mohou pomoci s vylepšením vámi zvolené karty. Má to však jeden háček. Možnost vylepšovat karty a odemykat většinu zbraní si nejprve musíte zasloužit, a to postupem po úrovních, kterého dosáhnete jen a pouze hraním.

Vývojáři se zkrátka snaží, aby byl multiplayer Star Wars: Battlefrontu 2 zábavný pro všechny a aby byl celý systém dostatečně vyvážený. A to natolik, aby byl vhodný pro hráče, kteří chtějí vše odemknout prostým hraním, tak pro ty, kteří nemají dost času a svůj postup se pokusí urychlit výměnou za skutečné peníze. Nyní je ale samozřejmě těžké říct, jestli se jim zadaří. Některé výše popsané změny sice dělají slušný dojem, ale až samotná hra ukáže, jak příznivý nakonec systém krabic doopravdy bude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama