Tvůrci The Evil Within 2 přibližují vylepšování postavy a zbraní
The Evil Within 2 Novinka Tvůrci The Evil Within 2 přibližují vylepšování postavy a zbraní

Tvůrci The Evil Within 2 přibližují vylepšování postavy a zbraní

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

K dispozici budete mít pět různých stromů schopností i dostatek možností na úpravu zbraní a výrobu potřebných zásob.

Reklama

Jedním z výrazných prvků hororu The Evil Within byla možnost vylepšování postavy a vaší výbavy. Něco takového samozřejmě nesmí chybět ani ve druhém díle, i když tentokrát je celý systém poněkud odlišný, jak Bethesda odhalila v nově vydaném textu.

V herním světě budete opět moci nacházet zelený gel. V The Evil Within 2 je však gel využíván jen při vylepšování postavy, přičemž Sebastianovy vlastnosti lze upravit pomocí pěti stromů schopností. Investice gelu do kategorie Health obecně zlepší Sebastianovu odolnost proti útokům nepřátel, oproti tomu Stealth je pro ty, kteří chtějí pořádně využívat plížení, třeba za pomoci rychlejšího pohybu při krčení nebo většího dosahu tichých útoků.

Pravým opakem je Combat, jehož prostřednictvím lze například zvýšit poškození udílené zbraněmi pro boj zblízka nebo snížit zpětný ráz při střelbě. Větev Recovery pro změnu umožňuje rychlejší obnovu zdraví nebo automatickou aplikaci léčivé injekce. Zbývá Athleticism, v jehož případě je možné navýšit Sebastianovu výdrž nebo šanci na automatické uhýbání určitým typům útoku.

Prostřednictvím stromů schopností lze dokonce odemknout speciální schopnosti. V případě větve Combat jde kupříkladu o Bullet Cascade, která dočasně zvýší poškození udílené každou následující kulkou, kterou vystřelíte, dokud vám nedojde munice nebo nevyprší čas. Takové ability mohou váš pobyt ve zvráceném Unionu lehce usnadnit, což je také důvod, proč nejde o levnou záležitost. Odemknutí vyžaduje značné množství gelu, tudíž je třeba našetřit dostatek gelu a případně opomenout jiné důležité schopnosti. Volba je zkrátka na vás a na vašem stylu hraní.

Zbraně tentokrát vylepšujete za pomoci zbraňových součástek. V případě pistole a brokovnice lze zlepšit třeba kapacitu munice, kadenci nebo čas nutný pro nabití. V případě kuše můžete pro změnu zvýšit její dosah nebo snížit čas nutný pro přesné míření, stejně tak není problém upravovat parametry různých typů projektilů, které kuše využívá. Některé mohou odlákat nepřátele nebo je omráčit, jiné jsou poněkud výbušnější.

Součástky slouží i pro výrobu munice do zmíněných zbraní. I v tomto směru tvůrci kladou důraz na různé přístupy hraní. Buď munici najdete při průzkumu herního prostředí, nebo si ji vyrobíte, a to za pomoci pracovních stolů. Ty najdete v bezpečných úkrytech nebo volně v prostředí, přičemž je díky nim možné vyrobit nejen munici, ale i léčivé zásoby. Různé předměty můžete vyrábět i za chodu bez přístupu k pracovnímu stolu, v takovém případě bude ale crafting nákladnější.

Vývojáři zkrátka v The Evil Within 2 hodlají nabídnout víc než dost způsobů, jak si návštěvu Unionu a konfrontaci s hrůznými nepřáteli řádně přizpůsobit. S pomocí gelu můžete že své postavy udělat nenápadného tichošlápka i hlasitého, avšak stále zranitelného a nedostatečně vybaveného zabijáka, Sebastian může být také odolnější nebo rychlejší. Různé zbraně je zase možné díky součástkám vylepšit různými způsoby, zatímco potřebnou munici a zásoby lze získávat buď pečlivým průzkumem prostředí, nebo výrobou, opět za pomoci součástek, samozřejmě za předpokladu, že si je dokážete zajistit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama