Twitch odstranil populární emotikon
Novinka Twitch odstranil populární emotikon

Twitch odstranil populární emotikon

Ondřej Partl

Ondřej Partl

26
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Může za to reakce jeho představitele na včerejší události v USA.

Reklama

O tom, že politika populární streamovací platformy Twitch je velice striktní, pravděpodobně víte, jelikož nedávno třeba zakázal použití slovíčka "simp" (pokud stejně jako já nevíte, co to znamená, tak se v podstatě jedná o muže toužícího po ženské pozornosti), a to kvůli tomu, že mohla být používána jako urážka, kdy ze stejného důvodu byl zakázán "virgin" (panic) či "incel" (muž, co není schopen ženu přitahovat sexuálně).

Další ban posléze na sebe nenechal dlouho čekat, jelikož dnes byl z platformy odstraněn populární emotikon PogChamp (jeho podobu naleznete níže).

Twitch odstranil populární emotikon

Důvodem tohoto odstranění je tweet jeho představitele Ryana Gutierreze, populárního hráče série Street Fighter, jenž na svém účtu reagoval na včerejší situaci v americkém Kapitolu, kam vtrhli nespokojení voliči Donalda Trumpa, přičemž během toho umřeli i čtyři lidé.

Jeho tweet následně vyzýval k "občanským nepokojům", aby "popravená MAGA mučednice nezemřela nadarmo", přičemž následně sdílel i video, které zachycovalo tuto těžce zraněnou ženu, jak bojuje o život.

Oficiální vyjádření k odstranění této emotikony od samotného Twitche je následující:

"Rozhodli jsme se odstranit PogChamp emotikon v návaznosti na prohlášení člověka, jenž mu propůjčil svou tvář, která burcovalo k dalšímu násilí po té, co se dnes stalo v Kapitolu. Chceme, aby používání Poga žilo dál - jeho význam je mnohem větší než vyobrazená osoba nebo obraz samotný - a má velké místo v kultuře Twitche. Nemůžeme však s čistým svědomím nadále umožňovat používání tohoto obrázku."

Zároveň ale také bylo dodáno, že Twitch bude s komunitou spolupracovat na tom, aby společnými silami navrhli novou emotikonu, která bude znázorňovat ty nejvíce "hype" momenty na této streamovací službě.

Jinými slovy se nedá příliš očekávat, že se PogChamp někdy v budoucnu vrátí.

Další zajímavostí tohoto nešťastného protestu mimo jiné také je, že jeden z demonstrujících měl na ruce vytetovanou značku Outsidera, kterou můžete znát ze série Dishonored.

Tento znak byl lidmi následně mylně označován jako známka příslušenství k hnutí Antifa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama