U Kinectu k lagům nedojde, tvrdí Rare
Novinka U Kinectu k lagům nedojde, tvrdí Rare

U Kinectu k lagům nedojde, tvrdí Rare

Michal Maliarov

Michal Maliarov

Kinect (dříve známý jako projekt Natal) pro Xbox360 je velmi zajímavá věcička. Má umožnit hrát hry zcela bez ovladače, s využitím vašich pohybů, chcete-li. Je to již přesně rok od oznámení projektu, jak se ale za tu dobu změnil?

Reklama

Vše vypadalo bezvadně, než se projekt zapůjčil novinářům a ti zjistili, že potřebuje dlouhých 150 ms k reakci na pohyby uživatele. Za další rok vývoje se ovšem mnoho věcí změnilo. Připomeneme, že se Microsoft Kinect prezentoval jako rozšíření pro Xbox360, které využije celá rodina. Ať už jde o hry, filmy či chat, vše mělo jít ovládat skrze vaše pohyby, případně hlas. A to s okamžitou odezvou na všechny pokyny i několika uživatelů naráz.

Naštěstí se Microsoft za rok posunul o pěkný kus dále. Výkonný producent Rare, Nick Burton, se nechal slyšet, že nyní se již se 150 ms zpožděním nesetkáte. "Zpomalená reakce byla problémem prototypu. Nyní je již vše v pořádku, jak by se dalo čekat, "vysvětlil Burton.

Jak tomu bude doopravdy zatím můžeme jen hádat. Prezentace vypadají lákavě, všichni ale víme, jak je tomu poté v domácnostech. Prozatím vypadá Kinect velmi nadějně a my doufáme, že svá očekávání naplní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama