Ubisoft: DRM trestá poctivé zákazníky, nikoliv piráty
Far Cry 4 Novinka Ubisoft: DRM trestá poctivé zákazníky, nikoliv piráty

Ubisoft: DRM trestá poctivé zákazníky, nikoliv piráty

Michal Burian

Michal Burian

55

Místo otravné protipirátské ochrany se chce Ubisoft zaměřit na obsah, který zvýhodní poctivé hráče.

Reklama

Francouzská vydavatelská společnost Ubisoft byla v minulosti od PC hráčů dosti proklínaná za otravnou protipirátskou ochranu, která nutila poctivé zákazníky být neustále online. Nedávno se Ubisoft přidal na druhou stranu, kdy chce poctivým hráčům dát něco navíc, ne je trestat.

Stejný způsob zaujala i polská firma CD Projekt RED, tvůrci Zaklínače. Ta již dlouhá léta tvrdí, že DRM je pouze bič pro hráče, kteří za hru zaplatili, nikoliv pro piráty. Ubisoft se s dalšími společnosti chce zaměřit na obsah, aby platící zákazník dostal něco navíc.

,,Pro nás je klíčové ujistit se, že poctivý hráč dostane zážitek, který je kvalitní," nechal se slyšet Chris Early, viceprezident digital publishing v Ubisoftu, pro GameSpot. ,,Nechceme se dostat do situace, kdy potrestáme hráče, který si hru koupil, tím co může pirát obejít."

Chris Early pokračoval a řekl, že hry se pirátí a pirátit se budou. Warez nelze jednoduše vymýtit. Vývojáři a vydavatelé se musejí zaměřit na kvalitu daných produktů a nabídnout zajímavé online možnosti, které ve warez verzi nebudou fungovat (např. kooperace v Assassin’s Creed: Unity).

Poukazuje rovněž na to, že Wolfenstein: The New Order od Bethesdy byl v prvním týdnu nelegálně stažen více jak 100 000 krát.

Připomeňme, že Ubisoft opustil od své kontroverzní protipirátské ochrany v roce 2012.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama