Ubisoft hodlá do konce března 2020 vydat tři až čtyři velké hry
Novinka Ubisoft hodlá do konce března 2020 vydat tři až čtyři velké hry

Ubisoft hodlá do konce března 2020 vydat tři až čtyři velké hry

Michal Burian

Michal Burian

22
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Oficiálně víme o dvou. Plus daří se PC verzi The Division 2, i přesto, že není na Steamu.

Reklama

Francouzská vydavatelská společnost Ubisoft, která má ve svém portfoliu spoustu významných a oblíbených herních značek, se pochlubila dobrými finančními výsledky a prozradila, že od letošního dubna do konce března příštího roku hodlá vydat tři až čtyři velké hry s označením AAA. Oficiálně ale víme pouze o dvou. První je pirátská námořní akce Skull & Bones, jež navazuje na námořní bitvy v Assassin's Creed IV: Black Flag z roku 2013. Ta má vyjít v letošním roce, zatímco na 26. dubna je nám přislíbena strategie Anno 1800, ale je Anno označováno za AAA titul?

Jaké další hry by mohl Ubisoft v tomto období vydat? Ve vývoji má ještě Beyond Good and Evil 2, hodně se spekuluje nad návratem Sama Fishera ve stealth akci Splinter Cell a pokračování hackerské akce Watch Dogs je tak nějak samozřejmostí. Uvidíme tedy, čím nás Ubisoft překvapí. Jisté je, že letos nevyjde nový díl ze série Assassin's Creed, ten bude až v roce 2020.

Zanechme spekulací a pojďme se podívat na finanční výsledky. Období od 1. dubna do 31. prosince 2018 bylo pro Ubisoft velmi dobré. Firma se chlubí tržbami ve výši 1,315 miliardy euro, což představuje nárůst o 13,5 procenta oproti předešlému období. Nejvíce se o tato čísla zasloužily prodeje Far Cry 5. Záchrana Montany ze spáru náboženské sekty je zároveň čtvrtou nejprodávanější hrou roku 2018 - z hlediska příjmů. K tomu si ještě musíme přičíst Assassin’s Creed Odyssey, které je desátou nejprodávanější hrou, opět, co se týče příjmů.

Ubisoft neplánuje propouštět, ale chce firmu nadále rozšiřovat a postarat se o to, aby měl ještě kvalitnější studia na vývoj her. Dle slov generálního ředitele je důležité držet si tým zkušených, kreativních a odhodlaných lidí.

Potom tu máme arkádové open-world závody The Crew 2, které vyšly v červnu. Těm se kupodivu nejvíce v prodejích dařilo až v prosinci, tedy v době před Vánoci. Bude to nejspíš z důvodu slev. Oproti nim Tom Clancy's Rainbow Six: Siege si už zahrálo přes 45 miliónů lidí a nahoru povyrostly i příjmy oproti loňsku. Daří se také For Honor, za posledních šest měsíců se počet lidí, kteří si středověkou kontaktní akci zahráli, zvýšil o šest milionů.

A co The Division 2? U něj má Ubisoft velká očekávání. Druhý díl má na počítačích už více předobjednávek, než měla jednička, a to i přesto, že se neprodává na Steamu, ale pouze na Uplay a Epic Games Store. Vypadá to, že přechod na Epic nebude mít negativní dopad na prodeje. Zároveň generální ředitel investorům objasnil, proč The Division 2 není na Steamu. Jedním z důvodu je podpora vlastního obchodu, tedy Uplay, a tou druhou samozřejmě nižší provize na Epic Games Storu oproti Steamu. S nadsázkou by se dalo říci, že Ubisoft odstranil The Division 2 ze Steamu, aby přesvědčil hráče o koupi hry na Uplay.

K nadcházejícímu fiskálnímu roku Yves Guillemot řekl, že ho očekávají rekordní díky vydání The Division 2 a Far Cry New Dawn.

V tabulce dále uvádíme příjmy podle jednotlivých platforem za roky 2017 a 2018 – vždy ve stejném období. Nejvíce her prodává Ubisoft ve verzi pro PlayStation 4. Následuje PC, Xbox One, mobily, Nintendo Switch a stará generace konzolí.

[table id=5 /]

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama