Ubisoft koupil tvůrce interaktivních románů pro mobily a autory Brawlhalla
Novinka Ubisoft koupil tvůrce interaktivních románů pro mobily a autory Brawlhalla

Ubisoft koupil tvůrce interaktivních románů pro mobily a autory Brawlhalla

Michal Burian

Michal Burian

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Apple iOS

Tým 1492 Studio s hrou Is It Love? nově patří Ubisoftu, stejně tak Blue Mammoth Games a jejich Brawlhalla.

Reklama

Francouzská společnost Ubisoft se rozrůstá a podle všeho se hodlá v budoucnu zaměřit více na mobilní hraní. Jak jinak si vysvětlit koupi studia 1492 Studio. Tenhle tým z francouzské oblasti Vailhauquès se specializuje na vývoj interaktivních románů pro mobily a tablety. Konkrétně jde o epizodické Is It Love?, dostupné na App Store a Google Play. Epizod je hned několik a zahrát si je můžete zdarma.

Ubisoft tímto nákupem získal velmi populární sérii. Ve Francii se řadí mezi pět nejoblíbenějších simulačních her pro iOS a ve Spojených státech amerických se zase tahle značka vešla do dvaceti nejlepších her ve stejném žánru.

„Tato transakce je v souladu s naší strategií oslovit nové publikum prostřednictvím inteligentních, cílových a vysoce ziskových akvizic,“ řekl ke koupi firmy 1492 Studio výkonný ředitel Ubisoft Mobile.

Nejde o jedinou výraznou investici. Ubisoft nakupoval ještě jednou. Nově mu totiž patří firma Blue Mammoth Games, která stojí za free-to-play bojovkou Brawlhalla pro PC a PlayStation 4. Podle vedení týmu jim umožní Ubisoft růst a zároveň poskytne větší stabilitu a zdroje pro vylepšování hry Brawlhalla a přidání nových funkcí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama