Ubisoft ruší povinné připojení k internetu u ochrany PC her
Far Cry 3 Novinka Ubisoft ruší povinné připojení k internetu u ochrany PC her

Ubisoft ruší povinné připojení k internetu u ochrany PC her

Michal Burian

Michal Burian

35

Vydavatel her jako je Anno, Ghost Recon, Rayman, Assassin’s Creed či Far Cry vyslyšel názory hráčů a ruší povinné připojení k internetu při hraní PC her.

Reklama

Ubisoft zrušil kontroverzní protipirátskou ochranu, která od hráčů i při hraní singleplayeru vyžadovala neustálé připojení k internetu. Nová verze DRM bude vyžadovat pouze jednorázovou on-line aktivaci produktu při instalaci, následně budete moci hrát singleplayer i bez internetového připojení, například chystanou PC verzi Assassin’s Creed 3 či Far Cry 3.

Navíc aktivace budou zcela bez omezení, titul tak budete moci aktivovat na jakémkoliv počítači a hlavně kolikrát se vám zamane.

"Vyslyšeli jsme názory hráčů a od června loňského roku změnili protipirátskou ochranu u našich PC her. U budoucích projektů bude DRM vyžadovat pouze jednorázovou on-line aktivaci při první instalaci hry, potom budete moci hrát offline," uvedl Stephanie Perlotti v rozhovoru pro RockPaperShotgun.

Internetové připojení tak bude zapotřebí pouze při on-line službách, jako je například hraní multiplayeru. Jak si sami můžete přečíst, Ubisoft kontroverzní DRM změnil již v červnu loňského roku, o změnách se ale rozhodl mluvit až nyní, což je pochopitelné, chce přilákat další hráče, aby si koupili Assassin’s Creed 3 či Far Cry 3.

Připomeňme, že poprvé kontroverzní DRM Ubisoft nasadil u PC verzí Driver: San Francisco a From Dust.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama