Ubisoft se nepustí do nové hry, pokud nevidí potencionál na sérii
Watch Dogs Novinka Ubisoft se nepustí do nové hry, pokud nevidí potencionál na sérii

Ubisoft se nepustí do nové hry, pokud nevidí potencionál na sérii

Michal Burian

Michal Burian

58

Je to z důvodu, že nová značka je drahá, nejen co se týče vývoje, ale také marketingu.

Reklama

Francouzský vydavatelský dům Ubisoft se již před časem rozhodl, že nové díly z oblíbené akční dobrodružné série Assassin’s Creed bude hráčům servírovat minimálně jednou za rok. Podobně se nedávno vyjádřil i k Far Cry, což u fanoušků vedlo spíše k negativním reakcím, kdy se obávají o budoucnost celého univerza.

Vypadá to ale, že se Ubisoftu podobná taktika zamlouvá. Senior vice prezident pro marketing a obchod Tony Key se během nedávného interview vyjádřil, že se nepustí do vývoje hry, u které nevidí potencionál na silnou a oblíbenou sérii. Je to z toho důvodu, že náklady na vývoj velké AAA hry jsou příliš vysoké, což by se Ubisoftu nevyplatilo, pokud by později nevytvořil další díly.

Není tedy divu, že ambiciózní otevřená akce Watch Dogs odehrávající se v Chicagu je vytvářená tak, aby u ní byl základ pro větší sérii. U nových značek je navíc velké riziko, že hráči o hru nebudou mít zájem. To podle slov Keye musí vydavatel pojistit investicí do reklamy, aby přesvědčil hráče o kvalitách daného titulu.

Nedivte se tedy, až za pár let znovu uslyšíme o Watch Dogs. Myslím, že můžeme být rádi za každou novou značku. V dnešní době jsou spíš k vidění jen pokračování již zavedených sérii, která nepotřebují takovou reklamu jako právě zbrusu nové projekty.

Už jsme ovšem byli i svědky, kdy se první díl nevydařil a pokračování se zatím neplánuje. U Ubisoftu to platí zejména u ZombiU. Jednička se z prodejního hlediska nevyplatila a vydavatel zatím nemá chuť pouštět se do nového a riskantního dobrodružství. Možná jednoho dne uvidíme ZombiU na velkých platformách jako je PC, PlayStation a Xbox.

Nutno podotknout, že Ubisoftu se zatím daří vzbuzovat v hráčích zájem o Watch Dogs. Dosavadní prezentace hry byla velmi zajímavá a není pochyb o tom, že Watch Dogs patří mezi očekávané hry letošního roku. Jak to nakonec s titulem dopadne, si budete moci ověřit na vlastní kůži, a to 22. listopadu, kdy Watch Dogs vychází na PC, PlayStation 3, Xbox 360 a Wii U. Později budou následovat i verze pro PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama