Ubisoft se rozpovídal o DLC pro Black Flag a možném zasazení pro pátý díl
Novinka Ubisoft se rozpovídal o DLC pro Black Flag a možném zasazení pro pátý díl

Ubisoft se rozpovídal o DLC pro Black Flag a možném zasazení pro pátý díl

Jan Kalný

Jan Kalný

42

Příběhové DLC Freedom Cry už klepe na dveře a kreativní ředitel Wesley Pincombe se rozhodl naše srdíčka potěšit vánočním dárkem v podobě povídání o DLC a možném zasazení pátého dílu. <strong>Pozor na případné spoilery!</strong>

Reklama

“Příběh Freedom Cry sleduje život Adéwalého, prvního Edwardova společníka, 15 let po událostech původního příběhu. Mimo to se také vrátí jedna ze starých postav a ‘známý předmět’,” vysvětluje kreativní ředitel Pincombe. “V kůži Adéwalého si budete muset zvyknout na nový, rušný život. Noví nepřátelé, nové prostředí. Port-au-Prince je Francouzkou kolonií, které v původním Black Flag nebyly, tudíž jde o zcela novou věc.”

Mimo to si Pincombe vzpomněl i na příběhové DLC pro třetí díl, The Tyranny of King Washington. “Alternativní realita byl úžasný nápad a každá z epizod měla jedinečně nádech. Nyní ale chceme všechen obsah narvat do jedné části. Také jsme chtěli hráči předhodit nové lokace. V The Tyranny of King Washington jsme pouze navštívili staré místa s novým vzhledem - tohle jsme chtěli posunout ještě dál.”

Pincombe také slibuje, že se Freedom Cry zaměří více na jádro samotného příběhu Assassin’s Creed, a to na boj mezi asasíny a templáři, kteří v původním Black Flag nedostali tolik prostoru.

“Freedom Cry vypráví hlavně příběh o Adéwalém, tudíž Edwarda nepotkáte, ale máme tam pár věcí, které řeknou něco o jeho minulosti a budoucnosti,” uvedl Pincombe. “Chtěli jsme pokračovat ve vyprávění příběhu Black Flag a mimo různé fantasmagorické věci jsme přemýšleli i o zasazení příběhu do role Mary Readové nebo Duncana Walpoleho. Ale jak se zdá, Adéwalé je nejlepší kandidát.”

“Když už jsme u těch fantazijních věci, budu muset několik fanoušků zklamat - kraken se ve hře neobjeví. I přes to, že jsme to měli v plánu do DLC zavést i mise spojené s krakenem, nakonec od toho opustilo a změnili jsme směr,” určitě se shodneme na tom, že tímto nebude mnoho fanoušků nadšeno.

V neposlední řadě bude Freedom Cry obsahovat i spoustu indicií na možné zasazení pátého dílu. “Ano, jsou tam jisté nápovědy, ale naši fanoušci na ně přijdou až později. Máte je přímo před očima, ale musíte být opravdu hardcore fanoušek abyste jim rozuměl,” proto nezbývá než se mít na pozoru.

I přes to, že se Freedom Cry blíží, Ubisoft nezapomíná i na všední multiplayerové DLC. Prvním takovým je Blackbeard’s Wrath, který nám dovolí se v mp. vžít do role legendárního Černovouse, vražedné Orchideje a aztéckého bojovníka - Jaguára. A vychází už zítra!

Freedom Cry včetně menších DLC bude jako součást Season Passu, avšak jejich samotná cena ještě nebyla stanovená. Blackbeard’s Wrath bude ovšem dostupné pro Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4 a PC. Evropští uživatelé konzolí od Sony si budou muset pár dní počkat.

Na závěr se sluší říct, že série Assassin’s Creed ušla neuvěřitelný kus cesty. Prvních pět dílů se prodalo dohromady 57 miliónů kopií, což z Assassin’s Creed činí jednu z nejprodávanějších sérií, která se už probojovala i do komiksů, mobilních her, knižních podob nebo celovečerního filmu, který je aktuálně ve vývoji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama