Ubisoft se už nemusí bát nepřátelského převzetí ze strany Vivendi
Novinka Ubisoft se už nemusí bát nepřátelského převzetí ze strany Vivendi

Ubisoft se už nemusí bát nepřátelského převzetí ze strany Vivendi

Michal Burian

Michal Burian

21

Po třinácti letech je konec. Vivendi prodává akcie Ubisoftu.

Reklama

Sága píšící se od roku 2005 je konečně uzavřena. Majitelé Ubisoftu mohou po třinácti letech konečně usínat v klidu. Francouzská vydavatelská společnost, která má rozsáhlou síť tvůrčích celků po celém světě a přináší nám hry jako Assassin’s Creed, Watch Dogs, The Crew, Far Cry, Splinter Cell nebo For Honor (u nás často v lokalizované podobě), se nemusí bát nepřátelského převzetí ze strany Vivendi.

Francouzský mediální gigant Vivendi od roku 2005 postupně zvyšoval svůj podíl v Ubisoftu. V prosinci loňského roku Vivendi vlastnila 25 procent akcií Ubisoftu a měla v plánu pokračovat v agresivním převzetí, které se nelíbilo bratrům Guillemotovým, Yves Guillemot je zároveň generálním ředitele Ubisoftu. Takto se Vivendi podařilo převzít kontrolu nad mobilním vydavatelstvím Gameloft, které založil Michel Guillemot, bratr generálního ředitele Ubisoftu. Naštěstí nic takového nehrozí u Ubisoftu, Vivendi nedosáhlo na potřebných 30 procent akcí, které jsou ve Francii podmíněny pro předložení nabídky k převzetí. Celá kauza se zastavila na podílu 27,3 procenta.

V Ubisoftu mohou oslavovat. S Vivendi se dohodli, že postupně odkoupí zpět své akcie. Důležitou roli v tom sehrála čínská společnost Tencent, jež se svolením Ubisoftu odkoupí část akcií, prý pět procent. Zároveň se zavázala, že nebude usilovat o odkup Ubisoftu a obě firmy si budou navzájem pomáhat, vydavatel AC může mít díky tomu lepší pověst v Číně.

Připomeňme, že Vivendi vlastnila Activision Blizzard. V roce 2013 se firma sama koupila a za 2,34 miliardy dolarů získala nezávislost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama