Ubisoft stále počítá s tajemnou hrou 1666
Novinka Ubisoft stále počítá s tajemnou hrou 1666

Ubisoft stále počítá s tajemnou hrou 1666

Michal Burian

Michal Burian

1

Práva na hru získal Ubisoft v aukci o majetek THQ.

Reklama

Možná si vzpomenete na tajemný projekt s názvem 1666 od THQ, která si zaregistrovala práva na značku začátkem roku 2012. Podle domněnek mělo jít o hru zaměřenou na velký požár Londýna. Ten se přehnal přes centrální část Londýna a zničil velkou část města uvnitř starých římských městských hradeb. Požár vypukl v sobotu 2. září roku 1666 a uhašen byl o tři dny později.

Vydavatelská společnost THQ se ale dostala do finančních problémů a práva na značku odkoupil Ubisoft. Tou dobou se už vědělo, že mělo jít o konkurenci pro Assassin's Creed. THQ společně s Patricem Désiletsem, spolutvůrce AC, měli velké plány. Dostali se dokonce do fáze pre-produkce. Désilets podle svých slov nechtěl jen pouhé poskakování s mečem, ani čistokrevnou střílečku. Vyloučena podle všeho nebyla ani změna žánru, byť ne úplná.

Désilets poté prozradil, že děj neměl být zasazen do Londýna, ale do Amsterdamu, počítalo se s účastí Rembrandta (zemřel až v roce 1669) a jistou roli měl sehrát taky jeho slavný obraz Filosof (obrázek níže).

Ubisoft zatím o projektu 1666 nemluvil. Jak se ale zdá, stále má s hrou své plány. Vypovídá o tom znovu-registrace ochranné známky, která byla poddaná 13. dubna letošního roku. Nikde ale není zmíněn Amsterdam. Můžeme tak pouze spekulovat, co nakonec Ubisoft s nadějným titulem udělá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama