Ubisoft údajně chystá lineárnější Assassin's Creed se zaměřením na stealth
Assassin's Creed: Valhalla Novinka Ubisoft údajně chystá lineárnější Assassin's Creed se zaměřením na stealth

Ubisoft údajně chystá lineárnější Assassin's Creed se zaměřením na stealth

Jan Urbančík

Jan Urbančík

21
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Má vyplnit mezeru mezi velkými díly a vyjít může ještě letos.

Reklama

Dosud nejnovější díl Assassin's Creed s podtitulem Valhalla je na trhu už od podzimu 2020. Ubisoft ho do dnešní doby podporuje a stále přidává další obsah, včetně placených DLC. Jde o poměrně bezprecedentní krok, ale vývojáři k tomu mají důvod. Další velká hra z této série totiž jen tak nevyjde. Nové Assassin's Creed s označením Infinity je dosud nejambicióznější projekt v rámci celé série a na jeho vydání si zřejmě ještě nějakou dobu počkáme. A co nás tedy čeká do té doby? Bude snad Ubisoft podporovat Valhallu klidně dalších několik let? Odpověď na tuto otázku dnes přinesl novinář Jason Schreier v článku pro magazín Bloomberg.

Podle jeho zdrojů má Ubisoft ve vývoji projekt s kódovým označením Rift a původně šlo o rozšíření pro Valhallu. To se ale loni změnilo, když se z něj francouzská společnost rozhodla udělat samostatnou hru, ačkoli výrazně menší než ostatní hlavní díly. Údajně máme hrát za postavu jménem Basim, kterou můžete znát právě z Valhally, ale hratelnost se bude poměrně výrazně lišit. Titul totiž nemá nabídnout žádný masivní open-world, a bude tedy spíš lineárnější, přičemž se má hodně zaměřit na stealth. Ubisoft se tak v podstatě vrací k samotným kořenům celé série, od kterých se v poslední době trochu vzdálil. Vůbec nejlepší zpráva pak je, že hra by podle Schreiera mohla vyjít ještě na konci letošního roku, přestože nevylučuje ani odklad na rok 2023.

Krátce po článku od Bloombergu přispěchal s dalšími informacemi magazín Eurogamer, jehož redaktoři tvrdí, že o projektu také slyšeli, a doplňují, že by se hra měla odehrávat v Bagdádu, dnešním hlavním městě Iráku.

Fanoušci starších dílů Assassin's Creed se každopádně mají na co těšit. Co na projekt Rift říkáte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama