Ubisoft zaznamenal celkový pokles zisků během minulého čtvrtletí
Novinka Ubisoft zaznamenal celkový pokles zisků během minulého čtvrtletí

Ubisoft zaznamenal celkový pokles zisků během minulého čtvrtletí

Jan Kalný

Jan Kalný

24

Sérii Assassin's Creed se přesto v prodejích stále daří. Nejvíce her vydavatel prodává na PS4 a PC.

Reklama

Ubisoft bezesporu drží v rukou jedny z největších sérií, v jejichž čele stojí například Assassin's Creed, kterému se podle všechno stále daří, co se prodejů týče. I přes to se ale Ubisoftu nevede úplně stejně jako minulý rok, během stejného čtvrtletí, což je docela logické, vzhledem k tomu, že minulý rok ve stejném čtvrtletí vyšlo Watch Dogs, které zaznamenalo doslova raketové prodeje.

Firma sice dokázala během tří měsíců vydělat slušných 96,6 miliónů euro, ale jde celkově o 73,2 procentní pokles z minulého roku, kdy čísla vyšplhala až na 360,1 miliónů. I přes to jde ale stále o více peněz, než Ubisoft původně předvídal. Což bylo 80 miliónů.

Zisk ovšem Ubisoft zaznamenal především díky digitálním prodejům, které tvořily 56 procent a slevám. Čemuž se také v dnešní době nejde divit.

Kromě toho se také Ubisoft pochlubil, že se Assassin's Creed prodává skutečně dobře, ačkoli čísla neodhalil. Za zmínku ovšem stojí, že na konci minulého roku dokázalo Unity a Rogue prodat dohromady 10 miliónů kopií, můžeme tak očekávat, že čísla jsou nyní znatelně vyšší.

Uvidíme, jak se firmě povede toto a příští čtvrtletí, protože her určitě nebude nedostatek.

Na závěr menší zajímavost, Ubisoft prozradil, že se mu daří hry nejvíce prodávat na PlayStation 4 a PC. Konzole od Sony má tvořit 27 procent z příjmů, zatímco 23 procent PC. To je oproti dřívějšku nárůst, před rokem PC mělo o 14 procent méně. Xbox One má 11 procent. Na stejné úrovni je také PS3 a Xbox 360. Wii U a Wii tvoří pouhé 3 procenta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama