Údajné ceny PS5 konzole i her
Novinka Údajné ceny PS5 konzole i her

Údajné ceny PS5 konzole i her

Ondřej Partl

Ondřej Partl

88
Platformy PlayStation PlayStation 5

Všechny tyto informace berte s velkou rezervou.

Reklama

O připravované konzoli PlayStation 5 od společnosti Sony Interactive Entertainment ve skutečnosti zatím nic moc konkrétního nevíme (kromě vzhledu ovladače a technických specifikací), což by se nicméně během zítřka mohlo alespoň trochu změnit, jelikož nás od 22:00 našeho času čeká oficiální stream, jenž nám představí připravované hry pro tuto konzoli. Bohužel se neočekává, že bychom se zítra dočkali představení samotné konzole nebo dokonce její cenovky (naděje ale umírá poslední).

Nicméně před chvílí na internety uniklo pár zajímavých obrázků, které vyvolávají hned několik otázek.

Na web ibb se dostal údajný screenshot z britského Amazonu, který ukazuje nový placeholder právě pro připravovaný PlayStation 5, kdy to nejzajímavější na něm je cenovka, stanovená na 599,99 liber, což dělá necelých 18 tisíc korun českých (oficiální cena u nás by zřejmě posléze byla o nějaký ten tisíc vyšší).

Uživatel ChrisRR následně na Redditu sdílel hned několik odkazů na placeholdery dosud neoznámených her pro PlayStation 5 (taktéž na britském Amazonu), které byly až na tři okamžitě smazány (zde odkaz na jeden z těch fungujících). Hry pocházely od společností 2K, Rockstar, Namco Bandai, Koch, Bethesda a Konami.

Bystří čtenáři si i zde mohou všimnout zajímavé cenovky, která je u většiny nastavená na 69,99 GBP (necelých 2 100 Kč), což je víceméně o 20 liber více, než tomu je nyní u her pro PlayStation 4.

Údajné ceny PS5 konzole i her

Údajné ceny PS5 konzole i her

Uživatel s přezdívkou Cyshox následně pod tento příspěvěk přidal informaci, že se na britském Amazonu nachází 118 těch placeholderů pro PS5 a 132 pro Xbox Series X, v nichž se nachází jak software, tak i hardware, kde tam lze nalézt i několik zajímavých kousků, jako třeba 500GB, 1TB a 2TB verze samotných konzolí, což je další náznak, že informace nemusí být pravdivé (a pravděpodobně ani v mnoha případech nebudou).

Rozhodně to ale otevírá diskuzi ohledně cen.

Není tajemstvím, že jsme již nějaký ten rok zvyklí na cenovku nových AAA her, která se pohybuje kolem 60 euro / 50 GBP (u nás ještě o kousek dráž). Pokud by se ale tyto ceny ukázaly jako pravdivé, najednou bychom se ocitli za hranicí 2 000 za novou velkorozpočtovou hru, což je už docela rozdíl.

Myslíte si, že dozrál čas na to, aby hry samotné po dlouhých letech ve stejné cenové hladině zdražily?

Co se pak týče samotné ceny konzole, tak bychom se dokonce o 175 liber dostali nad cenu PlayStationu 3 při vydání (samozřejmě bez započtení inflace), který byl ve své době velmi kritizován. Reálně by to pak znamenalo, že bychom se mohli dočkat konzole, jejíž cena by při vydání u nás mohla útočit na hranici 20 000 Kč, což je v dnešní době poměrně nezvyk, přihlédneme-li k ceně PlayStationu 4, činící 350 liber (tedy rozdíl 250 GBP bez započtení inflace). Jednalo by se o velký skok, na který by mnoho hráčů nemuselo být připraveno.

Byla by takhle drahá konzole pro vás zajímavá?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama