Údajně nás čeká restart série Dead Space
Dead Space Novinka Údajně nás čeká restart série Dead Space

Údajně nás čeká restart série Dead Space

Martin Zavřel

Martin Zavřel

29
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Odhalení bychom se měli dočkat příští měsíc.

Reklama

Herní novinář Jeff Grubb již byl zdrojem mnoha úniků a úspěšných předpovědí. Mezi ty nejnovější patří, že na červencové show EA Play by mělo být odhaleno vzkříšení "oblíbené značky" studiem EA Motive. Tuto informaci převzalo mnoho zahraničních herních médií a nakonec se připojilo také Gematsu, podle kterého se jedná o Dead Space, což potvrdily zdroje jejich i zdroje dalších herních médií.

Jelikož původní trilogie skončila velmi... definitivním závěrem, nemá se jednat o přímé pokračování, ale spíše o jakousi "re-imaginaci", což je přeci jen poněkud odlišný termín, než remake. Bude zápletka stejná nebo podobná? Bude hrdinou Isaac Clarke nebo někdo jiný? To ukáže teprve čas, ale mezitím je vhodné si připomenout, že původní tvůrci Dead Space připravují svoji vlastní "re-imaginaci" ultimátního sci-fi hororu v podobě The Callisto Protocol.

Je tedy pravděpodobné, že se tyhle dvě hry "poperou" o trůn nejlepšího herního sci-fi hororu budoucích let. Osobně miluji jak tento žánr, tak celou původní trilogii Dead Space se všemi doprovodnými hrami i filmy, takže se nemohu dočkat. Na druhou stranu je ale nejlepším druhem strachu strach z neznáma, takže mne nejspíš Callisto jako naprostá novinka láká přece jen o trochu víc. A co vy?

ANKETA: Těšíte se víc na nový Dead Space nebo na The Callisto Protocol?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama