Údajně vzniká prequel Mafie na Unreal Enginu 5
Mafia Novinka Údajně vzniká prequel Mafie na Unreal Enginu 5

Údajně vzniká prequel Mafie na Unreal Enginu 5

Jan Urbančík

Jan Urbančík

21
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Studio Hangar 13 opustil dosavadní šéf.

Reklama

Americké studio Hangar 13, jež má i dvě pobočky v České republice, vám asi nemusím nijak představovat. Autoři nepříliš dobře přijaté Mafie 3 si spravili reputaci u následného remaku jedničky z roku 2020. Studio od samého počátku vedl Haden Blackman, zkušený vývojář, který dříve pracoval v LucasArts. Jenže dnes jsme se dozvěděli, že se vedení změní.

Blackman dnes svým kolegům oznámil, že ve společnosti po víc než 7 letech končí. Odchod je to zřejmě dobrovolný, v tiskové zprávě se píše, že Blackman odchází, aby si našel nové místo někde jinde. Na jeho dosavadní pozici bude dosazen Nick Baynes, šéf brightonské pobočky Hangaru 13.

Tolik k oficiální zprávě, jenže se svým článkem následně přišel magazín Kotaku, který (s odkazem na své zdroje) tvrdí, že má ve studiu vznikat nový díl ze série Mafia. Vytoužená Mafia 4 však nemá být pokračováním, ale prequelem k celé trilogii, byť přesné zasazení už Kotaku neuvádí. Projekt má mít kódové označení Nero a má využívat Unreal Engine 5, na rozdíl od trojky a remaku jedničky, kde Hangar 13 použil svůj vlastní engine. Vývoj nové Mafie má být každopádně teprve na začátku.

Na závěr jen připomenu, že v Hangaru 13 původně vznikala hra s označením Volt, která však byla po 4 letech vývoje zrušena. Vývoj přitom stál 53 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama