Ukrajinská herní studia si připomínají rok od začátku ruské invaze
Novinka Ukrajinská herní studia si připomínají rok od začátku ruské invaze

Ukrajinská herní studia si připomínají rok od začátku ruské invaze

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vývoj jednotlivých projektů i přes všechny problémy pokračuje.

Reklama

Přední ukrajinská herní studia si v uplynulých dnech prostřednictvím svých sociálních sítí připomněla rok od zahájení ruského vpádu. Všechny v článku zmíněné vývojářské týmy byly válkou nějakým způsobem dotčeny. Například v případě studia GSC Game World to znamenalo přesun části týmu do Prahy.

Známý je rovněž příběh studia Frogwares, které muselo přehodnotit své plány a místo nespecifikované velké hry, kterou odložilo na neurčito, aktuálně pracuje na remaku hry Sherlock Holmes The Awakened. Jednotlivé vzkazy si můžete prohlédnout níže.

GSC Game World

Autoři série S.T.A.L.K.E.R., kteří aktuálně vyvíjí očekávanou akci S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Frogwares

Vývojáři, kteří vytvořili několik dílů série Sherlock Holmes nebo hru The Sinking City. Aktuálně pracují na titulu Sherlock Holmes The Awakened remake.

4A Games

Autoři série Metro, která čerpá ze stejnojmenné knižní předlohy od Dmitrije Gluchovského. Studio se v roce 2014 z velké části přesunulo na Maltu a aktuálně pracuje na novém Metru.

Vostok Games

Studio z části tvoří bývalí zaměstnanci GSC Game World, kteří pod značkou Vostok Games vytvořili hry Survarium a Fear the Wolves.

Room 8 Studio

Jedná se o mezinárodní outsourcingovou společnost, která se z pozici externího studia podílí na vývoji AAA her. V minulosti studio vypomáhalo s vývojem her od společností jako Activision, Nintendo, Electronic Arts, Ubisoft, Microsoft nebo Gameloft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama