Uniklé soubory naznačují, že Half-Life 3 má nebo měl RPG prvky
Half-Life Novinka Uniklé soubory naznačují, že Half-Life 3 má nebo měl RPG prvky

Uniklé soubory naznačují, že Half-Life 3 má nebo měl RPG prvky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

51

V Dotě 2 se objevila trojice textových souborů, které naznačují, že by Half-Life 3 skutečně mohl zahrnovat questy a další prvky žánru RPG.

Reklama

Dlouhou dobu bylo v otázce bájného Half-Life 3 ticho, v poslední době ale o hře píšeme už potřetí. Nutno ale říct, že první případ neměl se samotnou hrou ani Valve vlastně nic společného a druhý případ byl jen reakce na dotaz fanouška. Teprve nyní tu ale máme něco, co pochází přímo od Valve. A mohlo by jít o zatraceně zajímavou věc.

Twitter účet serveru SteamDB včera večer upozornil na to, že po aktualizaci Doty 2, která nedávno přešla na engine Source 2, se v souborech hry objevily nové textové soubory. A jeden z nich nese název hl3.txt.

Soubor naznačuje několik prvků, které by dlouho očekávané pokračováné série Half-Life mohlo obsahovat, jak dokazuje rozbor fanstránky ValveTime.net.

Nejdůležitější z nich jsou řádky spojené s jakýmsi systémem questů, který zahrnuje NPC a dialogy. Mezi NPC jsou pak občané, střílny a hunteři (zřejmě nepřátelé představení v Episode Two). NPC občana je pak popisován jako neutrální vůči Combine a nezranitelný jejich zbraněmi.

Dohady o RPG prvcích v Half-Life 3 přiživuje soubor rpg.txt, který se blíže věnuje RPG prvkům a zahrnuje například statistiky předmětů nebo možnost předmět vzít a zahodit.

Aby toho nebylo málo, v souboru hl3.txt se našly ještě zmínky o možnostech slaňování (ziplines) a v dalším souboru, lights.txt, se nachází atributy spojené s denním a nočním cyklem.

Je těžké uvěřit, že by tvůrci z Valve pouhým nedopatřením vypustili takovou bombu, která ve sférách internetu zaručeně spustí nemalou lavinu. Je ale samozřejmě možné, že soubory jsou staré a vztahují se k už neexistující podobě hry, kterou mohli vývojáři dávno opustit.

Pravděpodobnost toho, že jde o novější záležitost, nicméně přiživuje definice virtuální reality zahrnující systém Chaperone, jenž byl patentován teprve letos v březnu. Chet Faliszek sice nedávno řekl, že Half-Life 3 nebude určený pro VR, ale to koneckonců neznamená, že by se hra obešla bez jakékoliv podpory.

Nutno říct, že o této podobě Half-Life 3 neslyšíme poprvé. Už v září roku 2012 se spekulovalo o tom, že Half-Life 3 bude mixem FPS a RPG, zasazeným do otevřeného světa. Mohlo by to tak opravdu být? Může se Half-Life 3 odklonit od FPS žánru a nabídnout něco víc? Vyloučené to není. Jako vždy nezbývá než čekat na další informace. I když to čekání bude nejspíš ještě docela dlouhé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama