Unikly screenshoty a artwork z remaku Silent Hill 2
Silent Hill 2 Novinka Unikly screenshoty a artwork z remaku Silent Hill 2

Unikly screenshoty a artwork z remaku Silent Hill 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Pocházet však mají ze starého dema.

Reklama

O nové hře ze série Silent Hill už se mluví opravdu dlouho. V květnu leaker známý jako Dusk Golem zveřejnil několik screenshotů z chystaného titulu, načež byly obrázky z Twitteru odstraněny na žádost společnosti Konami. Insider dále tvrdil, že vznikají hned čtyři hry: menší demo "Sakura", plnohodnotné pokračování, epizodická příběhová hra a remake druhého dílu. Právě posledního zmíněného titulu se týká nejnovější únik.

Na remaku by mělo pracovat polské studio Bloober Team, to už je dnes prakticky veřejné tajemství. Společnost už navíc loni navázala oficiální spolupráci s Konami. Nyní ale unikl artwork (viz náhled článku) a tři screenshoty přímo ze hry (viz níže). Vzhledem k rozmazání působí nepravým dojmem, ale podle Dusk Golema (a i podle magazínu VGC) skutečné jsou, pouze nepochází z aktuální verze hry. Údajně byly pořízeny v demu z roku 2018, které Bloober Team pro Konami vytvořil, aby následně mohl začít pracovat na plné hře. Ani zdaleka tedy nereprezentují aktuální podobu hry.

Unikly screenshoty a artwork z remaku Silent Hill 2

Na internet se dostal také údajný slide z interní prezentace, který zmiňuje nově nadesignované puzzly, lepší AI i animace a 2 nové konce. Hra má vyjít na PC a konzole PlayStation, kde má být exkluzivní po dobu 12 měsíců. Jako vydání se ale zmiňují Vánoce 2022, což je velice nepravděpodobné vzhledem k tomu, že hra pořád nebyla oficiálně oznámena. Napovídalo by to tomu, že jde o starší prezentaci.

Zajímavé je, že se v ní zmiňují také dva další tituly, o nichž byla řeč na začátku. "SH Short Stories" od Annapurny (2023) a Silent Hill 5 (2024). Pátý díl měl být podle prezentace oznámen společně s PT-like demem (zřejmě "Sakura") už v létě 2021. To by souhlasilo s informacemi, jež loni předkládali různí insideři. Proč ale nastalo takové zpoždění a kdy se nakonec nových her dočkáme? To jsou otázky, na které stále neznáme odpověď.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama