Únorové herní menu
Speciály Článek Únorové herní menu

Únorové herní menu

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Metro Exodus, Far Cry New Dawn, Crackdown 3, Anthem, DiRT Rally 2.0 a další. Nebudeme vědět, co dřív hrát.

Reklama

V lednu jsme se báli při hraní komplexního a velmi povedeného remaku akčního survival hororu Resident Evil 2, odreagovali jsme se u dobrodružného Kingdom Hearts III (recenze již brzy) a zalétali jsme si v arkádovém Ace Combat 7. V únoru nebudeme pomalu vědět, co dřív hrát. Během pár dnů totiž vyjde post-apokalyptické Metro Exodus, microsoftí Crackdown 3, růžové Far Cry New Dawn nebo Anthem od BioWare.

Pojďme se společně na jednotlivé hry podívat.

Trials Rising

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 12. února
  • Lokalizace: Ne

Je čas nasednout opět na motorku a předvést, co na dvoukoláku dokážeme zdolat v pokračování arkády Trials od studia Redlynx a Ubisoftu. Bláznivé kousky a rychlé závodění se přesouvá do celého světa a nebude problém ukázat svůj „skill“ na Eiffelovce v Paříži, Velké čínské zdi nebo v New Yorku. Plus můžete vytvářet a sdílet jedinečné úrovně v aplikaci Track Central, kde je k dispozici více než deset tisíc položek k využití.

Trials Rising vyjde 12. února.

Crackdown 3

  • Platformy: Windows 10 a Xbox One
  • Datum vydání: 15. února
  • Lokalizace: Ne

První exkluzivita letošního roku od Microsoftu zaklepe na Windows 10 a Xbox One přesně 15. února, stejně jako Metro Exodus nebo Far Cry New Dawn. Crackdown 3 má za sebou těžký a dlouhý vývoj, který se pravděpodobně na celé hře dost podepsal. Já ale stále doufám, že si Microsoft vše pohlídal a bude chtít rok 2019 odstartovat s nadějí, že nám v nadcházejících měsících naservíruje pořádné pecky.

V Crackdown 3 se staneme agentem se super-schopnostmi ve městě plném chaosu a destrukce. Úkolem je zastavit zločin v ostrovním „ráji“ New Providence, který je v zajetí firemních psychopatů, gangsterů a řezníků. Právě tam sídlí vysoce utajovaná a neobyčejně zlověstná organizace TerraNova Worldwide. Tato megakorporace, jenž je vybudovaná kolem doutnajícího jádra teprve nedávno a záhadně znovu probuzené sopky, využívá všechny zdroje v oblasti – materiální i lidské – k přípravě na další fázi svého ďábelského plánu a posílení k nevyhnutelnému zúčtování s Agenturou.

Postupem hry budeme zvyšovat své schopnosti superagenta, užívat si exploze v otevřeném světě a po zhruba patnáctihodinovém příběhu, který je možný hrát i v kooperaci, se můžeme vrhnout do destrukční zóny určené pro více hráčů, kde naší hlavní zbraní proti rivalům a kamarádům má být právě destrukce.

Hru můžete koupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Far Cry New Dawn

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 15. února
  • Lokalizace: České titulky

Je to růžové, je to šílené, je to netradiční Far Cry. New Dawn (v překladu Nový úsvit) je spin-off k pátému dílu. Odehrává se 17 let po apokalypse ve známém Hope County, avšak tenhle fiktivní okres v americké Montaně vypadá na první pohled jinak, než si ho pamatujeme z příběhu mladého policisty, případně mladé policistky.

Jeden by čekal, že po atomovém výbuchu bude Hope County šedé a mrtvé, ale místo toho se všude bez zábran šíří přírodní síla, všude kvetou rostliny, stromy rostou jako z vody, zvířata trpí jen drobnými mutacemi a lidé pomalu vylézají ze svých úkrytů a zakládají nový domov. Při tom se ale stále bojí o život. Novými protivníky jsou členové motorkářského gangu Highwayman, kteří terorizuje obyvatele Hope County pod vedením ujetých dvojčat Mickey a Lou. Musíte se postavit do čela povstání plného známých i nových tváří a jednou provždy osvobodit tohle město.

Je jasné, že i tohle Far Cry bude šílené a zaměřené na všelijaké přestřelky. K tomu vývojáři z Ubisoftu přidali ještě nové RPG prvky, aby obohatili herní zážitek. Uvidíme, zda to krátce po Far Cry 5 bude stačit.

Hru můžete koupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Metro Exodus

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 15. února
  • Lokalizace: České titulky

Bez debat nejočekávanější hra prvních měsíců aktuálního kalendářního roku. Její pověst byla malinko pošramocena poté, co se vývojáři a vydavatel rozhodli umístit PC verzi exkluzivně na Epic Games Store a na rok kompletně vynechat populární Steam – týká se to i krabicovek. My si ale očekávání zkazit nenecháme, na Metro Exodus se stále těšíme a já osobně se nemůžu dočkat, až s Arťomem vylezu ze smradlavého a zatuchlého moskevského metra a nadechnu se (snad) čerstvého vzduchu v ruské divočině, kde čekají nové výzvy v několika otevřených lokalitách.

Čeká nás vyvrcholení příběhu, kdy hlavní hrdina se svými nejbližšími konečně opustí moskevské metro a vydají se hledat komunitu lidí, kterou válka buď nezničila nebo se z ní vzpamatovali lépe než obyvatelé Moskvy. K přesunu po ruské divočině využijeme opancéřovanou lokomotivu Aurora, která se stane naši základnou při výpravě na východ. Studio 4A Games připravilo vylepšený crafting, nový vizuál a prý i spoustu těžkých rozhodnutí, atmosférický příběh a desítky hodin zábavy.

Hru můžete koupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Jump Force

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 15. února
  • Lokalizace: Ne

V Jump Force si přijdou na své milovníci arkádových bojovek s příchutí japonské kultury. Ve hře jsou zcela poprvé slavní manga hrdinové vrženi do našeho světa, kde se musí spojit a společně bojovat proti ultimátní hrozbě. Jenom tak určí další osud celého lidstva.

Jump Force slibuje unikátní zasazení spojující reálný svět s tím herním, realistickou grafiku a design a rozsáhlé online možnosti, včetně vytvoření vlastního hrdiny. Těšit se můžete na postavy a bojovníky z Dragon Ball Z (Goku, Frieza, Vegeta), Naruto (Naruto, Sasuke), One Piece (Luffy, Zoro, Blackbeard, Sanji, Sabo), Bleach (Ichogo, Rukia, Aizen) a Hunter X Hunter (Gon, Hisoka).

Hru můžete koupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Anthem

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 22. února
  • Lokalizace: Ne

Po Mass Effectu a Dragon Age se vývojáři z BioWare pustili do looter shooter, tedy kooperativní akce, kde prozkoumáváte svět a snažíte se získat co možná nejlepší vybavení, což je hlavní premisa této hry. Nechybí ale ani příběh o Freelancerech, kteří se ve speciálních bojových oblecích nazvaných Javelin snaží nalézt novou planetu pro život. Při úkolu zkoumají různé planety a bojují s nebezpečnými mimozemšťany.

V Anthem můžete vytvářet vztahy s nehratelnými postavami (ale bez románku), pohybovat se po hlavní základně a hra nabídne mise pro jednoho hráče i kooperativní multiplayer ve sdíleném světě.

Dle mnohých je Anthem odpovědí Electronic Arts na Destiny a The Division. EA toužili mít hru ve stylu živé služby.

Hru můžete koupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

DiRT Rally 2.0

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 26. února
  • Lokalizace: Ne

Pokračování rallye závodů od Codemasters se chlubí lepším a realističtějšíím jízdním modelem, novými automobily (celkem jich je 50, včetně Škody Fabie R5) i historickými vozy, osmi oficiálními okruhy FIA World Rallycross, šesti reálnými rallye lokalitami jako je Nový Zéland, Argentina, Španělsko, Polsko, Austrálie a USA nebo volbou pneumatik a degradací povrchu.

Tentokrát vychází DiRT Rally 2.0 hned v plné verzi na všechny tři hlavní platformy a slibuje, že i nejmenší chyba může rozhodnout.

Hru můžete koupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Další hry, které vycházejí v únoru 2019

  • Ace Combat 7: Skies Unknown - 1. února na PC
  • Wargroove - 1. února na PC, Xbox One a Switch
  • BlazBlue CentralFiction Special Edition - 8. února na Switch
  • Monster Energy Supercross 2 - 8. února na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • The Liar Princess and the Blind Prince - 12. února na PS4 a Switch
  • OlliOlli: Switch Stance - 14. února na Switch
  • Constructor Plus - 15. února na Switch
  • Aragami: Shadow Edition - 22. února na Switch
  • NieR: Automata: Game of the YoRHa Edition - 26. února na PC a PS4
  • Yakuza Kiwami - 26. února na PC

Tak takový bude únor 2019. V komentářích pod naším výběrem se s námi podělte o vámi očekávané tituly. Na kterou hru se nejvíce těšíte a proč? Níže vás odkáži na tradiční anketu, která rozhodne o nejočekávanější hře komunity magazínu Zing.cz. Uvidíme se v březnu u dalšího herního menu.

ANKETA: Nejočekávanější hra února 2019 komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama