Únorové herní menu 2015
Speciály Článek Únorové herní menu 2015

Únorové herní menu 2015

Michal Burian

Michal Burian

11

Evolve, Total War: Attila, The Order: 1886, Homeworld Remastered Collection a další hry.

Reklama

Začal nám druhý měsíc aktuálního kalendářního roku. Zima se postupem času ukázala a my hráči měli ideální možnost dohnat resty z loňského roku, než se naplno rozběhnou kolečka herního průmyslu. V následujících týdnech by si měl vybrat každý hráč, čekají nás zajímavé plošinovky, lov na nebezpečné monstrum, viktoriánský Londýn, hororové dobrodružství, strategické manévry a mnoho dalšího. Pojďme se společně na jednotlivé hry podívat.

4. února nás na PC přivítá procedurálně animovaná lezecká plošinovka Grow Home, kterou má na svědomí studio Ubisoft Reflections. To dostalo od francouzské vydavatelské společnosti požehnání a Ubisoft doufá, že Grow Home bude stejně úspěšný titul jako Rayman, Valiant Hearts: The Great War nebo Child of Eden.

10. února naplno vypukne lov na monstrum v kooperativní střílečce Evolve od tvůrců Left 4 Dead. Čtyři lovci uspořádají lov na jedno nebezpečné a velké monstrum, které bude ovládat další hráč. Chybět nebude ani singleplayer, jenž poslouží především pro trénink. Evolve dorazí pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

O den později bude následovat puzzle hříčka Unmechanical: Extended pro PS4 a PS3, kterou od konce ledna mohou hrát majitelé Xbox One. 13. února se dočkáme Monster Hunter 4 Ultimate pro 3DS a remaku The Legend of Zelda: Majora's Mask na 3DS.

V pátek třináctého se objeví návrat ďáblova syna v Lucius II: Prophecy. Finští Shiver Games si pro PC hráče připravili pokračování hororového dobrodružství s chlapcem s nadpřirozenými schopnostmi.

Od 4. února na PlayStation Plus

• Transistor (PS4)• Apotheon (PS4)• Thief (PlayStation 3)• Yakuza 4 (PlayStation 3)• Rogue Legacy (PS4, PS3, PS Vita Cross Buy)• Kick and Fennick (PS Vita)

Únor s Xbox Live Gold

• #IDARB: Od 1. do 28. února pro Xbox One• Brothers: A Tale of Two Sons: Od 1. do 15. února pro Xbox 360• Sniper Elite V2: Od 16. do 28. února pro Xbox 360

17. února začnou strategické manévry v Total War: Attila. Jak samotný název napovídá, sledovat budeme cestu vládce říše Hunů. Ten toužil po ovládnutí celé Evropy. Čekat máme čas hladomoru, nemocí a války, kde uprchlíci po tisících utíkají před masivním přílivem zkázy a smrti. Zoufalé barbarské kmeny se přeskupují, aby se postavily skomírající moci rozdělené římské říše; světlo civilizace pozvolna pohasíná. V rozsáhlých stepích Skýtie se shromažďuje obrovská a děsivá síla, kterou vede král válečníků, jehož žízeň po dobývání nemá sobě rovné.

20. února se na pultech objeví PlayStation 4 exkluzivita The Order: 1886. Jde o akci z pohledu třetí osoby okořeněnou o filmečky a QTE sekvence odehrávající se ve viktoriánském Londýně, kde členové elitního Řádu rytířů s pokročilou technologií bojují proti odvěkému, mocnému nepříteli.

Ve stejný den vzplanou bitvy v Dead or Alive 5: Last Round pro všechny hlavní platformy. Od bojovky budete moci utéct k hlasem ovládané real-time strategii There Came an Echo. Svým hlasem budete velet vojákům, určovat jim pozice, zbraně, aby zaměřili atd.

25. února se na Steamu začne prodávat Homeworld Remastered Collection. Kolekce legendární vesmírné real-time strategie zahrne přepracované a vylepšené verze Homeworld a Homeworld 2. Hry budou mít vylepšenou grafickou stránku a nový dabing. Kolekci budete moci hrát i v původní verzi bez vylepšení.

Hry koupíte v našem obchodě GameExpres.cz

Třikrát hurá, zvolají 25. února fanoušci značky Oddworld, kteří museli dlouhou dobu čekat na svou verzi Oddworld: New 'n' Tasty. Zapomenout nemůžeme ani na první epizodu Resident Evil: Revelations 2. Titul se odehrává mezi událostmi z pátého a šestého Resident Evil. Hrát budeme za postavu Claire Redfield (známá z Resident Evil 2 a Resident Evil Code: Veronica). Jde o mladší sestru Chrisa Redfielda. S ní se z nebezpečného a tajemného ostrova bude snažit dostat Moira Burton, dcera legendárního Barryho Burtona. Ten se vydá obě hledat a cestou potká mladou holčičku jménem Natalia Korda.

Dostáváme se na samotný konec únorového herního menu. 27. února budou konečně v Evropě dostupné krabicové verze zombie apokalypsy Dying Light a vyjdou ještě hry Dynasty Warriors 8 Empires, Dragon Ball Xenoverse a konečně plošinovka Blackhole od českého studia FiolaSoft ve verzích pro PC, Mac a Linux. Jste připraveni na otáčení gravitace a zajímavý příběh?

Tak co říkáte na celý únor z hráčského pohledu? Vybrali jste si nějakou hru? Dejte nám vědět v komentářích. Budeme rádi, když nám prozradíte i své názory na jednotlivé hry.

Uvidíme se zase v březnu, který bude ve znamení PC verze Grand Theft Auto V, policejního spin-offu Battlefield: Hardline, Project Cars a samozřejmě hardcore RPG titulu Bloodborne od autorů Dark Souls.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama