Novinka Upoutávka na Total War: Warhammer III odhaluje Velkou Kataj

Upoutávka na Total War: Warhammer III odhaluje Velkou Kataj

Martin Zavřel

Martin Zavřel

7
Platformy Windows PC

Vítejte v zemi draků, válečníků a velkolepých válečných strojů.

Reklama

„Velká Kataj je zemí, která žije v souladu s okolním světem. Ve velkém plánu Nebeského dračího císaře zná každý voják svoje místo. Toto dokonalé spojení účelu a vůle, známé jako harmonie kamene a oceli, se odráží v disciplinovanosti dračích armád.“

Upoutávka na Total War: Warhammer III odhaluje Velkou Kataj

Legendární šlechtici

Velká Kataj je jednou z nejstarších a nejmocnějších civilizací světa Warhammeru, která se za tisíce let téměř nezměnila. Vládnou jí děti Nebeského dračího císaře, prastaré a mocné bytosti, které na sebe dokáží vzít lidskou podobu a ovládají mystické magické učení známé jako Yin a Yang.

Bouřná dračice Miao Ying vládne Severní Kataji a velí armádám Velké pevnosti. Tato chladná a odměřená panovnice vládne severním provinciím po staletí, od té doby, kdy jí otec, Nebeský dračí císař, svěřil jejich obranu.

Železný drak Zhao Ming vládne Západní Kataji a Nebeské stezce, která vede do Truchlivých hor. Tento protřelý pohraniční bojovník chrání západní část císařství a drží pouštní klany na uzdě. A to i když ostatní draci zpochybňují jeho zdravý rozum.

Herní styl rasy

Kdybchom Kataj měli popsat jedním slovem, byla by to „harmonie“. Katajští draci, a spolu s nimi i jejich armády, jsou bytosti řádu, které ve všem hledají rovnováhu – včetně způsobu vedení války.

I když jsou armády Dračího císaře ze své podstaty defenzivní a budované tak, aby bránily své pozice a nepřátele rozdrtily soustředěnou obranou a palbou, tím nejdůležitějším prvkem jejich válečného úsilí je schopnost bojovat jako jeden efektivní organismus. Čím déle vojska dokáží udržet na bojišti harmonii, tím lepší bonusy si odemknou.

Přehled vojska

Jelikož je Kataj jedním z technologicky nejvyspělejších národů Starého světa, může se jeho válečná mašinérie spolehnout na celou řadu těch nejbrutálnějších a nejsmrtonosnějších jednotek, které kdy existovaly. Jádro armády tvoří mistrní vojáci, jako jsou neochvějní Nefritoví válečníci a elitní stráž Nebeského draka, kterým se dostává ničivé podpory od titánských terakotových strážců, mistrovsky vyrobeného Wu-Xingova válečného kompasu a éterických velkých jezdců na longmách.

Upoutávka na Total War: Warhammer III odhaluje Velkou Kataj

A jak vidí šance v boji proti Chaosu fanoušek Zingu Jiří Neuberg?

"Velká Kataj se ve fantasy světě Warhammer rozléhá na Dálném východě Světa, dalece za sněhovou plání království Kislev, až za Temnými zeměmi. Sever této prastaré říše s impozantní vojenskou silou chrání Zeď - Velká Bašta. Východ je lemován mořen, kde dalece za ostrovy císařství Nippon se rozléhá Naggaroth, se srdcem plného chtíče odpadlých Druchii. Avšak i pro tuto moc známou i jako Říše nebeského draka je příchod Chaosu zkouškou. Vždyť i zde šlechta v roce 1200 svého času, ve městě Beichai, prostřednictvím temného kultu podlehla Chi'an Chi, bohovi Chaosu jenže je ve Starém světě znám jako Tzeentch. Pokud však muže nějaká země zachránit svět, je to tato říše Nebeského dračí císaře a Měsíční císařovny."

Hra vyjde pro PC začátkem roku 2022, objednat si ji můžete v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama