Upoutávka na Xbox Series X je inspirovaná skutečnými sny
Novinka Upoutávka na Xbox Series X je inspirovaná skutečnými sny

Upoutávka na Xbox Series X je inspirovaná skutečnými sny

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

13
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Heslo Power Your Dreams získalo nový význam.

Reklama

Ještě to není ani měsíc, co společnost Microsoft uvedla do prodeje své nové konzole Xbox Series X|S, prezentované motem "Power Your Dreams". A právě tohle moto teď získalo úplně jiný rozměr, neboť Microsoft informoval o tom, že jejich nový krátký film je inspirovaný skutečnými sny hráčů po tom, co si zahráli na konzoli Xbox Series X.

Celý projekt s názvem Made from Dreams navazuje na kampaň Power Your Dreams. S využitím nejmodernější technologie nahrávání snů vědci prováděli experimenty s lucidními sny. Postupně tak zachycovali a dekódovali skutečné sny hráčů poté, co zažili s Xbox Series X. Do projektu se zapojili i umělci a tvůrci, kteří pak vytvořili jeho jednotlivé prvky. "Tato série obsahu navazuje na Power Your Dreams a ukazuje, že z nové generace konzolí Xbox jsou sny - doslova," uvedl manažer marketingu v Xboxu Josh Munsee.

Díky tomu mohl vzniknout krátkometrážní film s názvem Lucid Odyssey, který vytvořil oscarový režisér Taika Waititi. Film zachycuje sny hráčky Krystal Holmes, neboli MoonLiteWolf, chvíli poté co hrála na Xboxu Series X. Kromě takových podivností, jako je neonový králíček uprostřed lesa, si můžeme všimnout i ikonické postavy ze série Halo, Master Chiefa. Ten v jejím snu ovšem nebojuje s nepřáteli, nýbrž využívá Halo prstenec jako DJ pult. A aby to bylo ještě více zajímavé, Master Chief vlastně není člověk, ale kočka.

Film ale není jediným výtvorem, který tento projekt může poskytnout. Například hráč amerického fotbalu Odell Beckham Jr. vytvořil podle svých snů sadu návrhů ovladačů a vlastní pár bot Nike Air Force 1. Dále je tu vizuální umělec a režisér Quentin Deronzier, jenž zase navrhnul na základě svých snů koncepty digitálního umění. Microsoft rovněž ve spolupráci se zvukovým studiem Big Orange vytvořili 3D zvukový příběh hráče s přezdívkou BlindGamerSteve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama