Úžasnou vizuální stránku The Vanishing of Ethan Carter si užijí i majitelé Xboxu One
The Vanishing of Ethan Carter Novinka Úžasnou vizuální stránku The Vanishing of Ethan Carter si užijí i majitelé Xboxu One

Úžasnou vizuální stránku The Vanishing of Ethan Carter si užijí i majitelé Xboxu One

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Působivá, originální a zábavná detektivka zasazena do nádherného prostředí dorazí i na nejnovější konzoli od Microsoftu. <strong>Aktualizováno.</strong>

Reklama

Aktualizace: Studio The Astronauts lehce přiblížilo verzi The Vanishing of Ethan Carter pro Xbox One. Jak možná víte, tým momentálně připravuje temnou fantasy střílečku Witchfire a neměl dost sil na to, aby zároveň portoval Ethana Cartera na Xbox One. Došlo proto k rozhodnutí, že se o Xbox One verzi postará jiné studio.

Po opatrném hledání vhodného partnera padla volba na polské studio SPIN Software. Ve SPIN Sotfware se přitom rozhodli využít nejnovější verzi enginu Unreal 4, což přináší nejen lepší optimalizaci, ale i nutnost přepsat určité části hry. I proto práce na portu trvaly tak dlouho.

Již víme, že na Xboxu One X bude možné hrát The Vanishing of Ethan Carter v rozlišení 4K. Jestli ale dáváte přednost větší frekvenci snímků za sekundu, můžete v menu stále zvolit rozlišení 1080p. Vývojáři tvrdí, že i při něm vypadá hra fantasticky, o čemž po zkušenostech s PC verzí není důvod pochybovat.

A když už je řeč o dalších verzích, je tu šance, že nově oznámený Free Roam mód, který ze hry odstraní všechno nepříjemné či vyžadující větší interakci, může časem vyjít i pro PC a PS4. Tvůrci to ještě nechtějí slibovat, ale pravděpodobně k tomu dojde.

Je však třeba podotknout, že uvedení Free Roam módu na ostatních platformách (a podpory 4K rozlišení na PS4) nebude hned. Třeba v případě PS4 je překážkou nejen kompilace, certifikace a integrace s nejnovějším SDK PlayStationu 4, ale i důležité testování a odlišná verze enginu Unreal 4. Ta s sebou možná přinese nutnost přepsat určité věci. S ohledem na vidinu podpory 4K rozlišení je ve hře i podpora PS4 Pro, která si také vyžádá čas navíc. Přidání novinek, které jsou k dispozici ve verzi pro Xbox One, na ostatní platformy zkrátka není tak jednoduché a prosté, jak se může zdát, takže nezbývá než doufat, že na něj časem dojde.

Původní zpráva (15:52): Do role detektivka Paula Prospera, který se vydává pátrat po dítěti jménem Ethan Carter, se budou moci konečně vžít i majitelé nejnovější konzole od Microsoftu. Hra The Vanishing of Ethan Carter vyjde 19. ledna letošního roku na Xbox One a na Xboxu One X bude samozřejmě podporovat rozlišení 4K.

Studio The Astronauts oznámilo Xbox One verzi v průběhu dnešního dne. Původně hra vyšla v roce 2014 na PC a o rok později si našla cestu i na PlayStation 4. PS4 verze využívala engine Unreal 4, a tak byla mírně vylepšená, přičemž všechna vylepšení následně dorazila i na PC ve formě The Vanishing of Ethan Carter Redux.

Xbox One verze The Vanishing of Ethan Carter nezahrne pouze všechen obsah z verze pro PC a PS4, ale rovněž nabídne zbrusu nový Free Roam mód. Ten umožní hráčům, aby bez jakýchkoli starostí prozkoumali údolí Red Creek a užili si nádhernou přírodu. Ve Free Roamu tak zmizí krvavé stopy, těla nebo zamčené dveře, zkrátka všechno nepříjemné a temné. Zmizí i různé hratelnostní prvky, abyste mohli jen a pouze chodit a kochat se prostředím.

Srovnání nového Free Roam módu (vlevo) a základní hry (vpravo), příklad #1

Na Zingu jsme v září 2014 recenzovali PC verzi. Vysloužila si od nás 8/10 za kvalitní příběh, zajímavou hratelnost, prvky nadpřirozena, nádherné a detailní prostředí a za slušné ozvučení. Vadila nám absence vysvětlivek pro několik základních prvků a kratší herní doba.

„The Vanishing of Ethan Carter skvělým způsobem kombinuje zkoumání nádherného prostředí s trochou detektivní práce okořeněné o nadpřirozené schopnosti, navíc se můžete těšit i na zajímavý příběh a povedené ozvučení. Tohle všechno dává dohromady velmi originální počin, který si určitě zamiluje každý, kdo za každou cenu nehledá jen samou akci. Ta vás tady vážně nečeká, místo toho vás čeká úchvatná návštěva Red Creek Valley, kterou může pokazit snad jen absence vysvětlivek některých základních prvků a krátká herní doba. To ale nepovažuji za dostatečný důvod k tomu, abyste dílo studia Astronauts minuli. Ať už patříte mezi příznivce detektivek, dobrého příběhu nebo detailního prostředí, při hledání zmizelého Ethana Cartera si rozhodně přijdete na své,“ dočtete se v recenzi.

Pokud vás hra zaujala, předobjednávka Xbox One verze je za přijatelných 399 korun. Stahovat budete přibližně 3,3 GB.

Srovnání nového Free Roam módu (vlevo) a základní hry (vpravo), příklad #2

Zdroj: Tisková zpráva

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama