V betě UFC 3 jsou pay-to-win mikrotransakce
EA Sports UFC 3 Novinka V betě UFC 3 jsou pay-to-win mikrotransakce

V betě UFC 3 jsou pay-to-win mikrotransakce

Michal Burian

Michal Burian

31

V Ultimate Team módu si můžete koupit kartičky, které vylepší vašeho bojovníka.

Reklama

Ajajaj, společnost Electronic Arts šlápla na bolavé kuří oko a hráči to dávají na internetu pořádně znát. O co jde tentokrát? Po kauze o mikrotransakcích ve Star Wars: Battlefront 2 (kde byly dočasně vypnuty) a Need for Speed: Payback (kde jsou postupně přepracovány) musí vydavatel hasit další požár. V nedávno spuštěné betě EA Sports UFC 3 jsou totiž pay-to-win mechaniky.

Hráči, kteří zkouší betu nového UFC, nadávají na pay-to-win mechaniky v jednom z online módů. Konkrétně jde o Ultimate Team režim, který je vytvořen po vzoru stejnojmenného módu ve fotbalu FIFA. Avšak v UFC 3 je prý mnohem „drsnější". Karty totiž vašim bojovníkům vylepší pohyby nebo jim přidají sílu, zatímco ve FIFĚ si kupuje karty s jednotlivými hráči. V obou případech ale platí, že karty se vztahují jen na Ultimate Team a pokud se vám nelíbí, můžete je prodat.

Zdá se tedy, že jde o podobný systém. Hráčům UFC 3 ale vadí, že za loot boxy si mohou velmi rychle vytvořit téměř neporazitelné monstrum, které bez sebemenších problémů zamete s postavou hráče, který získává in-game měnu standardním hraním a za tu pak balíčky karet kupuje. Takový hráč je hodně znevýhodněn a pokud se v této situaci ocitne častěji, nejspíš ho hraní Ultimate Team módu v UFC 3 přestane úplně bavit. Komunita UFC 3 přirovnává praktiky v betě k mikrotransakcím ve Star Wars: Battlefront 2, než byly vypnuty.

Teď je otázkou, jaký herní čas, případně úspěchy jsou potřeba k tomu, aby si hráč mohl koupit balíček karet. Pokud by to bylo rozumně vyvážené, tak v tom asi nebude velký problém - když vezmu v potaz, že to samé je de facto ve FIFĚ. V opačném případě si EA zadělává na další velké problémy, které se budou postupně stupňovat, hráči jsou totiž na mikrotransakce stále více háklivější. Uvidíme, zda na stížnosti bude EA reagovat, třeba se do plné verze UFC 3 situace změní.

Níže ještě gameplay záběry z bety od IGN. EA Sports UFC 3 vychází 2. února na PlayStation 4 a Xbox One.

Zdroj: Eurogamer.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama