V Call of Duty: WWII prožijeme největší bombardování v historii
Call of Duty: WWII Novinka V Call of Duty: WWII prožijeme největší bombardování v historii

V Call of Duty: WWII prožijeme největší bombardování v historii

Michal Burian

Michal Burian

7

Součástí příběhové kampaně bude Operace Cobra, která skončila prolomením německých pozic v Normandii.

Reklama

Série Call of Duty se s letošním dílem WWII vrací ke svým kořenům a přinese hráčům vytouženou druhou světovou válku, po které komunita hlasitě několik let volata. Futuristické prostředí vystřídá historie, přesto o náplni misí toho v současné době moc nevíme. Něco málo alespoň prozradili Glen Schofield a Michael Condrey ze studia Sledgehammer Games.

V rozhovoru pro Gamestop generální ředitel Glen Schofiel a spoluzakladatel Michael Condrey potvrdili, že součástí příběhové kampaně Call of Duty: WWII bude Operace Cobra (anglická Wikipedie). Ta se uskutečnila během druhé světové války, konkrétně sedm týdnu po invazi v Normandii (Den D). Vše odstartovalo 25. července a trvalo do 31. července 1944 a Spojencům se díky Operaci Cobra podařilo prolomit německé linie.

-> Mohlo by vás zajímat: Call of Duty: WW2 bude historicky přesné

Z historického hlediska šlo o největší letecké bombardování, kterého se zúčastnilo zhruba 3000 letadel Spojených států. Ty měly za cíl nacistické vojáky.

Schofield v interview nezapomněl připomenout, že je to vůbec poprvé, co tahle důležitá operace bude součástí hry. Zároveň s Operací Cobra nebude v kampani chybět Bitva v Ardenách, slavná Normandie (Den D) a samozřejmě i bitva o Paříž.

Celkově se bude kampaň Call of Duty: WWII soustředit na spojenecké jednotky, němečtí vojáci budou hratelní pouze v multiplayeru. Více jsme psali zde.

Call of Duty: WWII vyjde 3. listopadu 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama