V Devil May Cry 5 neuvidíte obnažené pozadí, pouze ale na západní verzi PS4
Devil May Cry 5 Novinka V Devil May Cry 5 neuvidíte obnažené pozadí, pouze ale na západní verzi PS4

V Devil May Cry 5 neuvidíte obnažené pozadí, pouze ale na západní verzi PS4

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

10
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Záhadná cenzura ženského pozadí se objevila v DMC5. Na PC, Xbox One nebo v Japonsku na ni ale nenarazíte.

Reklama

V pátek 8. března k nám konečně dorazil Devil May Cry 5. Podle dostupných hodnocení ze zahraniční scény se jedná o perfektní návrat slavné série a pro nadšence tohoto univerza must-play titul. Naši recenzi přineseme již brzy. Každopádně netrvalo to fanouškům ani moc dlouho, aby upozornili herní svět na prapodivné nesrovnalosti mezi jednotlivými verzemi jak pro různé platformy, tak pro různé části světa.

Cenzura ve hrách je docela běžnou věcí, ať už se jedná o Medvídka Pů v Číně, hákových křížů v Německu, nebo samotné nahoty v Japonsku. Normálně bychom se tak nad podobnou věcí ani nepozastavili, tentokrát však cenzura postihla jen trh, který je v otázce takových věcí poměrně benevolentní. V jedné scéně totiž Dante odnáší v rukou svoji kolegyni Trish, která je po předchozích událostech úplně nahá. Hráči se tak může naskytnout pohled na její obnažené pozadí. Ne ale ve verzích pro PlayStation 4.

Na verzi pro konzoli od Sony totiž nepřirozený paprsek světla od nedaleké motorky, profesionálně zvaný lens flare, zastiňuje inkriminovaný záběr. Na počítačích či Xbox One se však nic takového neděje a pohledu na animované ženské pozadí jste vystaveni na přímo. Ještě zajímavější je fakt, že tuto cenzuru neobsahuje každý PlayStation a hráči Devil May Cry 5 v Japonsku se tomuto nestydatému pohledu také nevyhnou. Není to však jediný moment, kdy se v nové hře od studia Capcom objeví nahé ženské tělo. To však už postihuje výše zmíněný lens flare na všech platformách po celém světě stejně.

Zůstává tedy otázkou, co je příčinou právě takto zvolené cenzury. Vývojáři ani Sony se k této věci ještě nevyjádřili, proto stále jen můžeme hádat. Na vině tak může například být to, že vývojáři v některém patchi pozapomněli cenzuru buď přidat, nebo odebrat. Zároveň to ale může značit i nový trend Sony v boji proti zobrazování nahoty. Doufejme, že ne.

Hru koupíte na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama