V „dospělém“ Final Fantasy XVI se bude nadávat
Final Fantasy XVI Novinka V „dospělém“ Final Fantasy XVI se bude nadávat

V „dospělém“ Final Fantasy XVI se bude nadávat

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy PlayStation PlayStation 5

Zazní slova „fuck“ a „shit“.

Reklama

Final Fantasy XVI bude prvním číslovaným dílem série, ve kterém zazní sprostá slova. Potvrzuje to už rating ESRB, který je nastavený na věk 17+ a jmenuje výrazy „fuck“ a „shit“. „Protože je to dospělá hra, nechal jsem některé z [postav] nadávat, což byla docela zábava,“ přiznává v rozhovoru pro magazín WellPlayed scenárista a překladatel hry Michael-Christopher Koji Fox.

Pravidla, která musí autoři dodržovat, se rozvolňují po dlouhých letech, kdy se vždy hry ze série Final Fantasy vešly do ratingu teen, tedy 13+. Jedinou dosavadní výjimkou byl spin-off Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin. „Nepřeháníme to. Ale je skvělé, že někdo zařve fuuuuuck, když to situace vyžaduje,“ říká Koji Fox.

Nadávky samozřejmě nejsou jediným důvodem zvýšení doporučené věkové hranice. Hra má být celkově temnější než předchozí díly a obsahovat bude podle výpisu ESRB i výrazněji násilné scény: „Ruce postavy useknuté mečem, hrdlo strážného podříznuté nožem, probodnutý hrudník postavy.“ A hra se nevyhne ani erotice: „Odkazy na prostituci - sexuální sténání v nevěstinci. Některé postavy jsou zobrazeny s částečně odhalenými prsy a hýžděmi.“

Final Fantasy XVI vyjde 22. června na PlayStation 5. Po uplynutí šestiměsíční exkluzivity by mohlo zamířit i na PC. Už před vydáním se titul nevyhnul kontroverzím, vývojáři museli vysvětlovat, proč jsou většina postav běloši.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama