V Mafii 3 můžete volně prozkoumávat město i po dokončení příběhu
Novinka V Mafii 3 můžete volně prozkoumávat město i po dokončení příběhu

V Mafii 3 můžete volně prozkoumávat město i po dokončení příběhu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Svým způsobem se tedy vrací volná jízda. Navíc jsme se dočkali informací o aktivitě policie a dalšího oficiálního pohledu na mafiánskou rodinu Marcanů.

Reklama

Jednou z častých stížností týkajících se Mafie 2 byla absence volné jízdy. První díl ji nabídl jako samostatný herní mód, zatímco příběh se odehrával v misích s jasně daným koncem. Oproti tomu Mafia 2 sestávala jen z misí a po jejich dokončení jste nemohli město Empire Bay volně prozkoumávat. Takže nezbývalo, než vždy načíst nějakou misi a v ní město navštívit.

Mafia 3 naštěstí tuhle chybu nezopakuje. Jak informuje YouTube kanál 2KCentral, který ve videu shrnul důležité informace z výstavy PAX West, v Mafii 3 budete moci volně prozkoumávat město a jeho okolí i po dokončení příběhové linie hry.

Volná jízda tedy nebude samostatný režim jako v první Mafii, spíše vše bude fungovat jako ve většině her s otevřeným světem, samozřejmě v čele s GTA. Jakmile tedy dokončíte příběh, můžete se stále bez omezení pohybovat po městě a jeho okolí a případně plnit všechny aktivity, k nimž jste se během sledování příběhu nedostali.

Policie v New Bordeaux navíc nebude vždy reagovat stejně rychle. Pokaždé záleží na čtvrti, v níž se zrovna nacházíte. Do některých částí města si policie najde cestu velmi rychle, především do těch luxusnějších. Zatímco v jiných, horších částech města s vyšší úrovní kriminality ochránci zákona operují pomaleji. Zatím nicméně nevíme nic o tom, jak bude vlastně policie přísná a jestli bude Lincolna stíhat i za překročení povolené rychlosti nebo za jízdu na červenou jako v původní Mafii.

Navíc tu máme další oficiální video, které se znovu zaměřuje na mafiánskou rodinu Marcanů, proti níž budete v roli Lincolna Claye bojovat. Marcanové ovládají New Bordeaux po desetiletí a v době Lincolnova příběhu je u moci Sal Marcano, který se ke své pozici přirozeně nedostal jen díky dobrýmu slovu a poctivému jednání.

Marcano přitom přijímá kohokoliv, koho vedení mafie do New Bordeaux pošle. Město tedy funguje tak trochu jako odladiště mafiánů, kteří se z jakéhokoliv důvodu musí odněkud vypařit, což je také důvod, proč se do New Bordeaux dostal Vito.

Sal má přitom nejbližší vztah se svým synem Georgim, kterého zaučuje pro budoucí vládu nad městem. Plány a představy Sala a mladého, ambiziózního Georgiho se sice vždy neshodují, ale Haden Blackman z Hangaru 13 tvrdí, že Mafia 3 je stále hrou zaměřenou na loajalitu a rodinu, což platí nejen v případě Lincolna a jeho přátel a poručíků, ale i v případě Marcanů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama