V Mafii 3 se vrátí i Leo Galante
Novinka V Mafii 3 se vrátí i Leo Galante

V Mafii 3 se vrátí i Leo Galante

Martin Cvrček

Martin Cvrček

39

„Promiň chlapče. Joe nebyl součástí naší dohody.“

Reklama

Už od oznámení Mafie 3 víme, že v ní sehraje nemalou roli Vito Scaletta, protagonista Mafie 2. Pro mnoho hráčů je přítomnost Vita také jediným důvodem, proč se o třetí díl zajímat. Před nějakou dobou jsme byli také ujištěni, že se ve hře dozvíme, co se stalo s Joem Barbarem, Vitovým kumpánem. Jeho osud není po kontroverzním konci Mafie 2 kdovíjak jasný, i když řada hráčů předpokládá, že byl prostě popraven.

V rámci E3 streamu YouTube kanálu Rooster Teeth jsme se nově dozvěděli, že se kromě Vita vrátí i Leo Galante, poradce dona Vinciho z Mafie 2. Vito se s ním seznámil při svém pobytu ve vězení a později nad ním Leo držel ochrannou ruku a s jeho pomocí se vysekal ze šlamastiky ke konci hry. Záchranné lano, které Leo Vitovi hodil, se už ale nevztahovalo na Joea, což je důvod, proč skončil tak, jak skončil. Vlastně neskončil.

V případě Lea Galanteho stojí za připomenutí také solidní český dabing Dalimila Klapky, který namluvil už Franka v první Mafii, a několik vtipných momentů spojených se hrou na schovávanou v jistém domě během jisté mise.

Pokud sledujete Mafii 3 na sociálních sítích, mohli jste si všimnout hned několika zakódovaných vzkazů na pohlednicích, které pochází od Vita. První z nich lákal na vydání příběhového traileru, další jsou spíše kuriozity, přičemž s ohledem na iniciál L. se dlouho předpokládalo, že je Vito adresuje Lincolnovi Clayovi, hlavnímu hrdinovi Mafie 3. Nyní je ale prakticky jisté, že jde ve skutečnosti o Vitovo hlášení Leovi. Tomu by nahrávala i adresa italské čtvrti v Empire Bay na každé pohlednici.

Samozřejmě se nabízí pomyšlení, že Leo Galante musí být v roce 1968, kdy se Mafia 3 odehrává, starý jako Metuzalém. Už v Mafii 2 nebyl žádný mladík a v roce 1968 by mu bylo 81 let. Ale kdo ví, možná se s ním setkáme jen v nějaké retrospektivní pasáži.

Haden Blackman ze studia Hangat 13 ve streamu mluvil o tom, že Leo Galante po konci Mafie 2 využil vazby na dona Sala Marcana, proti němuž bude Lincoln Clay bojovat, a zařídil přesun Vita do New Bordeaux kvůli jeho ochraně. Možná tedy Lea uvidíme právě při popisu této události. A takhle jsme viděli Vita a Lea naposled.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama