V Microsoftu jsou vděční za vedení Bobbyho Koticka
Novinka V Microsoftu jsou vděční za vedení Bobbyho Koticka

V Microsoftu jsou vděční za vedení Bobbyho Koticka

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

16
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

CEO Microsoftu vyjadřuje podporu šéfovi Activision Blizzard.

Reklama

Po velké zprávě o tom, že technologický gigant Microsoft kupuje společnost Activision Blizzard, začala spousta hráčů řešit otázku toho, co to pro obě společnosti znamená. Velmi často se objevovalo přání, aby tato akvizice znamenala konec Bobbyho Koticka na pozici generálního ředitele. Už teď víme, že ten ve vedení společnosti zůstane. A podporu mu vyjádřil také generální ředitel Microsoftu Satya Nadella.

V Microsoftu jsou vděční za vedení Bobbyho Koticka

To není příliš dobrá zpráva pro fanoušky, neboť Bobby Kotick je považovaný jako jedna z hlavních příčin toho, proč je pracovní prostředí v Activision Blizzard v posledních letech tak toxické. Podle magazínu Kotaku ovšem Nadella během hovoru s investory uvedl, že Kotick za 30 let svého působení ve vedoucí pozici vybudoval ze své společnosti jednu z nejúspěšnějších a nejvlivnějších zábavních společností na světě. Na závěr hovoru dodal, že je vděčný za Kotickovo vedení společnosti i skutečné "odhodlání ke změně".

Jakmile bude akvizice dokončena, bude se Activision Blizzard zodpovídat přímo Philu Spencerovi. Těžko tedy říct, jaké slovo ve vedení nakonec Bobbby Kotick bude mít. Navíc to byl Spencer, který ještě před týdnem vyjádřil znepokojení nad tím, co se v Activision Blizzard děje.

Společnost Activision Blizzard se v současnosti zmítá v nepříjemném a veřejném soudním sporu o diskriminaci a obtěžování, který podal stát Kalifornie. Na pracovišti údajně dlouhodobě docházelo k diskriminaci a sexuálnímu obtěžování. K dnešnímu dni tato žaloba vyústila v odchod několika klíčových osobností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama