V Microsoftu nespěchají s odhalením svých exkluzivit
Novinka V Microsoftu nespěchají s odhalením svých exkluzivit

V Microsoftu nespěchají s odhalením svých exkluzivit

Michal Burian

Michal Burian

24

Nechtějí udělat stejnou chybu jako u Scalebound. Tohle akční RPG bylo odhaleno moc brzy <strong>+ konkurence pro Horizon: Zero Dawn</strong>.

Reklama

Na první pohled se může zdát, že Microsoft zaspal a nemá žádné pořádné exkluzivity pro Xbox One a Windows 10. Zatímco Sony má ve vývoji Uncharted: The Lost Legacy, God of War, Spider-Mana, Days Gone, Detroit: Become Human, Knack 2 nebo několik titulů pro PlayStation VR, tak u Microsoftu víme jen o Forze Motorsport 7, State of Decay 2, Sea of Thieves, Crackdown 3, Ori and the Will of the Wisp a řadě menších her. Ty jsou ale jen často časovou konzolovou exkluzivitou.

Zdání ale klame. Šéf divize Phil Spencer ujišťuje fanoušky, že toho má Microsoft ve vývoji mnohem víc, ale nechce uspěchat jejich odhalení. Společnost z amerického Redmondu nechce udělat stejnou chybu jako u Scalebound. Japonské studio PlatinumGames ve spolupráci s Microsoftem dlouhé roky připravovalo akční RPG, které bylo nakonec zrušeno a nikdy nespatří světlo světa.

„Investujeme do vývoje vlastních her a podepsali jsme několik zajímavostí, které jsme předvedli na E3. Vím, že tyhle tituly nebudou připraveny dříve než za dva nebo tři roky, tak je nechceme teď ukazovat,“ konstatoval Spencer a zároveň požádal fanoušky, aby Microsoftu věřili.

Jaké projekty může mít Microsoft ve vývoji? Na seznam určitě můžeme napsat nové tituly ze sérií Gears of War, Halo a Forza Horizon. Dále víme, že tvůrci Halo 5: Guardians z 343 Industries pracují na nějaké novince, která dostala přes novým Halo přednost. A nově vyšlo najevo, že Microsoft hledá hlavního designéra prostředí pro AAA next-gen titul ve stylu Horizon: Zero Dawn, exkluzivity PlayStationu 4. Z toho lze usoudit, že Microsoft chce vytvořit rozsáhlé akční RPG s důrazem na příběh. Právě takové tituly Xboxu dost chybí.

V souvislosti s tím se hodí zmínit dřívější slova Phila Spencera. Nechal se slyšet, že nechce jít ve stopách svých předchůdců a podepisovat časové exkluzivity na různé tituly třetích stran. Vzpomeňte si na časovou exkluzivitu u Dead Rising 4, Rise of the Tomb Raider nebo u různých dodatečných balíčků pro Call of Duty. Spencer chce místo toho investovat do vlastních projektů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama