V Microsoftu vznikl tým pro ochranu a uchování her
Novinka V Microsoftu vznikl tým pro ochranu a uchování her

V Microsoftu vznikl tým pro ochranu a uchování her

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Základním stavebním kamenem je zpětná kompatibilita.

Reklama

Sarah Bond, prezidentka Xboxu, ustavila nový tým, který se bude věnovat ochraně a uchování aktuálních a starších her. Reflektuje tak vzrůstající obavu z trendu odebírat hry z digitálních obchodů, přičemž stále častěji se tituly nedočkají fyzické verze. Informaci přinesl magazín Windows Central.

„Zachování her je pro všechny v Xboxu i pro celý průmysl důležité. Navazujeme na svou bohatou historii poskytování zpětné kompatibility a jsme i nadále odhodláni přinášet skvělou knihovnu her pro Xbox dalším generacím hráčů,“ napsala Bond v emailu zaměstnancům.

Microsoft letos zakáže nákupy v obchodu pro Xbox 360, ale stovky her z této generace jsou dostupné na Xboxu One a Series v rámci zmiňované zpětné kompatibility. Právě na ní se technologický gigant chystá stavět i v budoucnu.

Nejde o jediný vznikající tým v Microsoft Gaming. Už před několika dny jsme se dozvěděli o týmu Xbox Experiences and Platforms. Další změnou je odchod dlouholetého viceprezidenta Kareema Choudhryho a přesun jeho týmu, který se věnuje AI, pod oddělení hardwaru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama